Naslovnica Sport

U Londonu prvi protiv zadnjeg...

04. studenoga 2008. u 16:56 1 prikaza

U predvečerje velike utakmice s Tottenhamom u Londonu, Maksimir je oplahnulo sjajno raspoloženje. I da klupskom glasnogovorniku Adi Kožulu nije bilo vruće, pa je požurivao novinare i prekinuo konferenciju za novinare s trenerom Brankom Ivanovićem i sportskim direktorom Zoranom Mamićem, bio bi to idealan utorak u Dinamu.


U dobrom položaju
Sve je bilo obilježeno potpisivanjem ugovora s tvrtkom PZ Auto, zastupnikom Volkswagena za Hrvatsku. Trener plavih Branko Ivanković rekao je:

- Ono što je Volkswagen u autoindustriji, to je Dinamo na nogometnom planu! Barem u Hrvatskoj. Pred nama je utakmica s Tottenhamom, utakmica u kojoj možemo mnogo dobiti, a vrlo malo izgubiti. Nakon pobjede protiv NEC-a, u dobrom smo položaju, nismo pod pritiskom i očekujem da ćemo igrati dobro i ostati neporaženi - kaže Ivanković.

Samo Mikić dvojben
Ima li dvojbi u sastavu?

- Samo jednu. Vidjet ćemo u srijedu navečer u Londonu hoće li Mikić biti sposoban za igru. Koljeno ga sad manje boli.

Bude li Mikić igrao, Dinamov će sastav vjerojatno izgledati ovako: Kelava - Lovren, Drpić, Bišćan, Ibanez - Vrdoljak, Badelj - Mikić, Morales, Sammir - Mandžukić.

- Sastav znam, ali neću vam ga reći. Nemojte inzistirati na tome - rekao je Branko Ivanković.

Dinamovi su treneri s igračima analizirali tri posljednje Tottenhamove utakmice. No, Ivanković nije želio govoriti o slabostima engleskog sastava.

- To ne bi bilo korektno. Vidjeli smo da je to momčad sposobna vratiti se u utakmicu nakon rezultatskog minusa, ima karakter i uskoro će biti tamo gdje joj je i mjesto po igračkom potencijalu. Luka Modrić je najbolji Tottenhamov igrač i bit će nam posebna opasnost. Neće ga biti lako čuvati, ali učinit ćemo sve da ga zaustavimo - istaknuo je trener plavih.

U Londonu će, dakle, u četvrtak igrati prvi iz Hrvatske protiv zadnjeg iz Engleske! Istina, nije to odraz realnog odnosa snaga, ali lijepo zvuči.

Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas