Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Atletika

U Kini pandemija još uvijek vlada, morali odgoditi SP po treći puta!

Beograd: Belgija osvojila zlato u štafeti 4x400 metara
JASPER JACOBS/BELGA
01.09.2022.
u 14:30

Svjetsko dvoransko prvenstvo u Nanjingu se prvotno trebalo održati 2020. godine, međutim zbog epidemije COVID-19 odgođeno je na ožujak 2021., a potom i na ožujak 2023. Međutim, sada je otpao i posljednji datum.

Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici, koje se trebalo održati u Nanjingu od 17. do 19. ožujka 2023., po treći put je otkazano zbog pandemije koronavirusa u Kini, priopćilo je u četvrtak upravno tijelo World Athletics.

Svjetsko dvoransko prvenstvo u Nanjingu se prvotno trebalo održati 2020. godine, međutim zbog epidemije COVID-19 odgođeno je na ožujak 2021., a potom i na ožujak 2023. Međutim, sada je otpao i posljednji datum.

Svjetska atletika je priopćila da je odluka o odgodi natjecanja 2023. donesena uz suglasnost organizacijskog odbora Nanjinga i Kineskog atletskog saveza (CAA).

- Razočarani smo što smo morali ponovno odgoditi ovaj događaj zbog okolnosti izvan naše kontrole, ali smo to učinili kako bismo dali sigurnost sportašima i savezima članicama koji se pripremaju za natjecateljsku sezonu 2023. - rekao je predsjednik Svjetske atletike Sebastian Coe.

Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici održalo se u ožujku ove godine u Beogradu, a sljedeće izdanje održat će se u Glasgowu u ožujku 2024. godine, dok je Nanjingu ponuđena organizacija natjecanja 2025.

- Nažalost, vremenski okvir će nas spriječiti da premjestimo događaj 2023., ali dvoransko prvenstvo će se vratiti 2024. u Glasgowu. Ponudili smo i Nanjing izdanje 2025. jer smo svjesni značajnih priprema koje je lokalni organizacijski odbor već napravio za domaćinstvo događaja i želimo izbjeći potencijalne financijske gubitke za sve strane - istaknuo je Coe.

Kina nije bila domaćin nijednog međunarodnog atletskog natjecanja od početka pandemije 2020. godine.

Komentara 1

Avatar Dars
Dars
15:33 01.09.2022.

Pandemija (plandemija) postoji samo u glavama. Sada nakon 2 godine i ptičicama je sve jasno. Osim onim sirotima koji i dalje guraju agendu i nose maske, na 35 stupnjeva...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije