Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posljednji trenuci

U javnost dospjela prva snimka tragedije u kojoj je stradao Kobe Bryant

Kobe Bryant
Foto: Reuters/Pixsell
1/7
29.01.2020.
u 12:56

Zapis će biti izuzetno dragocjen istražiteljima

Zaglušujuća buka, a zatim udar i muk. Tako su uši građana Calabasasa ispratile posljednje sekunde života Kobea Bryanta i još osmero ljudi koji su u nedjelju stradali u helikopterskoj nesreći.

Svjedoči tome zapis s nadzorne kamere koji je u utorak objavila Ronna Leavitt, a na kojem možemo vidjeti još jedan istražiteljima silno zanimljiv detalj. 

Već iznad kuća se može primijetiti niska i gusta skupina oblaka, što potvrđuje teoriju da se pilot Ara Zobayan izgubio u vremenskim uvjetima zbog kojih su bili prizemljeni čak i policijski helikopteri.

Snimka Ronne Leavitt samo potvrđuje i ono što su novinarima ispričali svjedoci, među njima i Scott Daehlin. On se koji trenutak uoči nesreće nalazio nadomak jedne tamošnje crkve te je tragediju opisao ovako:

– Nisam puno vidio. Stajao sam na parkiralištu, vjerujem da je bilo 9:43, a iznad mene su nisko stajali vrlo gusti oblaci. Helikopter se u jednom trenutku nalazio direktno iznad mene, po zvuku sam mogao zaključiti da leti izuzetno nisko, ali ga od oblaka svejedno nisam mogao vidjeti.

Nedugo potom čuo sam udar. Nije bio jako glasan, mogao sam čuti kako se lomi pleksiglas, elisa se odmah zaustavila te je sve naglo stalo. Ma, kako god da je udar izgledao, sve je bilo brzo gotovo – prepričao je Daehlin.

Snimka gospođe Leavitt, kao što smo već naveli, sve to i potvrđuje, a stručnjacima će biti i posebno zanimljiva stoga što će vjerojatno iz nje moći barem otprilike dobiti dojam je li možda u pitanju bio kakav tehnički kvar na letjelici.

Podsjetimo, uz Bryanta je poginula i njegova kći Gianna te Keri, John i Alyssa Altobelli, Christina Mauser, Sarah i Payton Chester i pilot Ara Zobayan.

Dodajmo tome da su forenzičari u utorak i službeno identificirali tijelo bivšeg košarkaša LA Lakersa Kobea Bryanta među ostacima helikoptera koji se u nedjelju srušio na brežuljku pokraj Los Angelesa.

Bivša NBA zvijezda, 41-godišnji Bryant identificiran je s pomoću otisaka prstiju kao i još tri osobe čiji su ostaci raspršeni na oko 200 metra zbog udara pri velikoj brzini, objavili su stručnjaci agencije za sigurnost transporta (NTSB).

Komentara 7

PR
prajdali100
15:12 29.01.2020.

Jezivo. Tijela su doslovno raznesena, identifikacija je jako teška.RIP.

GR
gragakarlovac
13:26 29.01.2020.

tužno...pilot imao 8000 sati leta, ali svaki dan može biti koban

ZA
zagabria1
16:00 29.01.2020.

Koje novinarstvo, gdje je magla na onom videu iznad mjesta gdje je preletio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije