Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadarski turnir euroligaša

U finalu Itoudis na vjenčanog kuma Obradovića

košarka
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
23.09.2018.
u 00:15

Trostrukom pobjedniku Fenerbahčeu ovo će biti peti finale zadarskog turnira, u isto toliko nastupa

U nedjeljnom finalu zadarskog turnira euroligaša (20.30) igrat će lanjski finalisti Fenerbahče i CSKA čiji će se trener Dimitris Itoudis taktički nadmetati sa svojim vjenčanim kumom Obradovićem. Za svoj peti finale, u petom izdanju ovog natjecanja, trostruki pobjednik ovog turnira Fenerbahče izborio se sinoćnjom pobjedom nad Olimpijom Milano (84:79).

- Drago mi je da ćemo igrati finale, no pobjeda u toj utakmici nam nije nimalo bitna. Puno je važnije da i dalje uigravamo tri nova igrača odnosno da one koji su ostali u momčadi podsjetimo na dio taktike koji su preko ljeta zaboravili. Ovo što ste gledali bilo je 60-70 posto inteziteta natjecateljskih utakmica Eurolige - kazao je trener Fenerbahčea Željko Obradović.

U drugoj utakmici trećeg dana turnira njemački prvak Bayern dominirao je protiv kineskog prvaka Liaoning Flying Tigersa (79:43), sa dva bivša NBA igrača (Brandon Bass 16 koševa, Lester Hudson 13) čiji je trener Guo Shi Qiang kazao:

- Mi smo ovamo došli učiti od najjačih europskih klubova. A njihove momčadi su snažnije u kontaktima, igraju vrlo brzu tranziciju a i primjer su nam kako se igra timska košarka. Da smo imali na raspolaganju sve naše igrače niti sa njima ne bismo pobijedili, no zacijelo ne bismo imali po 24 pa 26 izgubljenih lopti niti bismo gubili s toliko velikom razlikom. Istina je da naša liga vrlo brzo raste, da naši klubovi plaćaju strance vrlo izdašno, no mi moramo što više dolaziti u Europu i učiti.

U utakmici za 3. mjesto igrat će Olimpija i Bayern (18 sati), a za 5. mjesto nadmetat će se Makabi i kineski prvak Liaoning (15.30).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije