Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLUFINALE EUROBASKETA

U fantastičnoj utakmici Španjolska slavila protiv Njemačke za finale s Francuzima

EuroBasket Championship - Semi Final - Germany v Spain
Annegret Hilse/REUTERS
16.09.2022.
u 22:45

Lorenzo Brown je s 29 koševa predvodio Španjolsku, Willy Hernangomez je dodao 16, a Juancho Hernangomez 13, dok Njemačkoj nije bilo dovoljno 30 ubačaja Dennisa Schrödera, koji je "nestao" u posljednjoj četvrtini.

U finalu ovogodišnjeg EuroBasketa košarkaša u Berlinu igrat će Francuska i Španjolska, nakon što su Francuzi u prvom polufinalu pregazili Poljake s 95:54, Španjolci su u drugom svladali domaćine Nijemce sa 96:91 (27:24, 19:27, 19:20, 31:20).

Za razliku od prve utakmice koja je protekla u potpunoj dominaciji Francuske, drugi polufinale donio je nekoliko preokreta da bi završnicu daleko bolje odigrala Španjolska i stigla do velike pobjede.

Španjolci su bolje i krenuli u susret, u drugoj četvrtini stekli devet poena prednosti samo da bi Nijemci s nekoliko uzastopnih trica ostvarili seriju 14:0 kojom su otišli s vodstvom 51:56 na odmor.

Španjolska je zahvaljujući Lorenzu Brownu odmah na početku treće četvrtine ostvarila novi preokret i stiga do prednosti 61:57 samo da bi Njemačka napravila novu 14:0 seriju i pred kraj te dionice igre stigla do najveće prednosti na utakmici od 71:61.

Ipak, ključnom se pokazala španjolska serija 13:0 sredinom četvrte četvrtine kojom je zaostatak 70:77 pretvoren u vodstvo 83:77. U posljednjoj minuti Španjolci su preciznim izvođenjem slobodnih bacanja uspjeli sačuvati prednost i osigurati sedmu uzastopnu medalju s europskih prvenstava. 

Lorenzo Brown je s 29 koševa predvodio Španjolsku, Willy Hernangomez je dodao 16, a Juancho Hernangomez 13, dok Njemačkoj nije bilo dovoljno 30 ubačaja Dennisa Schrödera, koji je "nestao" u posljednjoj četvrtini, te po 15 poena Franza Wagnera i Andreasa Obsta.

Španjolska serija krenula je srebrom 2007. godine, uslijedila su tri zlata (2009, 2011, 2015) i dvije bronce (2013, 2017). Svoj četvrti naslov pokušat će osvojiti protiv Francuske, reprezentacije protiv koje su igrali u finalu i 2011. godine. Francuska će pak u nedjelju imati priliku osvojiti svoj drugi naslov europskog prvaka, jedini dosadašnji je osvojila 2013. godine.

Njemačka tako neće uspjeti ponoviti uspjeh iz 1993. godine kada je posljendji put bila domaćin i kada je osvojila svoj jedini dosadašnji naslov europskog prvaka. Usto još ima i srebro iz 2005. Priliku za prvu broncu imat će u nedjelju kada će igrati za treće mjesto protiv Poljske koja je dosada osvojila tri bronce na EP, a posljednju još 1967. godine.

>> Pogledajte i video: Izbornik Poljske Igor Miličić ekskluzivno za Večernji list nakon rušenja europskog prvaka

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije