Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOGOMETAŠ GODINE

U devet godina Olić se digao do vrha Europe

Ivica Olić
AFP
19.12.2010.
u 17:22

- Nogomet je u petak doživio poraz. Od toga tko će vladati HNS-om, važnije je da ta osoba pokrene jačanje klubova, da se grade stadioni, kaže Bulat.

Vrhunac nogometne karijere Josipa Bulata, koji se u J. Koreji 1999. godine upisao na vječnu listu hrvatskih reprezentativaca, osvajanje je naslova prvaka Hrvatske s nogometašima Zagreba 2001. godine. Bio je kapetan, a jedan od ključnih igrača u tom pohodu pod ravnanjem trenera Zlatka Kranjčara bio je Ivica Olić. Po Bulatovu mišljenju, najbolji igrač i u 2010. godini.

– Igrao je sjajno za Bayern na putu do finala Lige prvaka, golovi Juventusu i Manchester Unitedu bili su presudni. Nikada niti jedan hrvatski nogometaš nije tako dominirao i toliko učinio za svoju momčad kao Olić.

Ivica i Josip su zajedno 2001. godine srušili Dinamo i Hajduk.

Po čemu pamtite Olića?

– Po tome što se naplaćao kazna. Naime, prije svakog treninga igrali smo "zrendu" i onaj igrač koji je pogriješio platio bi 10 kuna u zajedničku kasu. Ola je puno griješio, težio je ekshibicionizmu. To je zezancija. Pamtit ću ga kao velikog borca, kao igrača koji je na svakom treningu davao maksimum. Ali i priznati da je danas mnogo bolji igrač nego što je bio prije devet godina.

Luka Modrić je Olićeva sjena u Bulatovu izboru.

– Luka je motor i mozak reprezentacije, a najvišu klasu pokazao je jesenas igrama za Tottenham u Ligi prvaka.

Srna i Kranjčar su taj ovogodišnji poker asova.

– Srna je kapetan, Niko igra najbolje u karijeri, šteta što mu Redknapp ne vjeruje. Za njega bi bilo najbolje da nađe novi klub, da mu ne prolaze najbolje nogometne godine.

Završen je taj nesretni izbor za predsjednika HNS-a.

– Bio sam doista tužan. Taj se izbor čekalo kao da će pobjednik biti vlasnik cijelog svijeta. Ponašanje na skupštini bilo je doista poražavajuće, ne trebamo se previše ni čuditi u kakvom je stanju hrvatski nogomet kada ga vode takvi ljudi. A nogomet treba razvijati, jačati klubove, graditi stadione...

Komentara 3

SA
santos008
18:08 19.12.2010.

Nije \'\'sto ga vode takvi ljudi\'\',nego sto su ga htjeli voditi takvi ljudi.Velika je to razlika.

KA
kajinx
20:11 19.12.2010.

\"Nogomet je u petak doživio poraz\" !!! Ne nogomet nego Štimac, njegove bolesne ambicije i sumnjivi tipovi koji su organizirali i financirali njegovu propagandu za izbore. Sada je veliko pitanje, kako će se svi ti troškovi platiti. Kockali ste se, pa izgubili i točka.

BE
beb
20:52 19.12.2010.

Po meni je Alen Boksic nedodirljiv po pitanju koji je hrvatski nogometas bio najkorisniji za svoj klub. Cinjenice govore same za sebe jer klubovi za koje je Alen igrao su u najmanju ruku bili prvaci svoje drzave, drzavnih kupova i super kupova. Jedan je od rijetkih hrvata koji je osvojio i ligu prvaka. Dosta sam putovao po svijetu i mogu reci da je vani jedan od najcjenjenijih nasih igraca i to puno vise nego kod nas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije