Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI SPORTAŠ:

U BiH me mrze jer nosim hrvatsku zastavu i kažu mi da nisam Hrvat

Roberto Soldić
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/2
07.12.2018.
u 13:52

“Geni kameni je pjesma koja govori da uvijek trebaš znati tko si, gdje god se nalazio. Ja sam rođen u Bosni i mnogi kažu da sam bosanski borac, ali ja sam Hrvat. Hrvat iz Bosne. I tamo ima više dobrih i pravih Hrvata nego onih koji žive u Hrvatskoj, vjerujte mi.”

Roberto Soldić upisao je prošlog vikenda novu impresivnu pobjedu, savladavši na KSW 46 eventu Viniciusa Bohrera. Nakon eventa za poljske medije dao je vrlo zanimljiv intervju, u kojem je rekao nešto o borbi, ali i o vrlo čestom pitanju koje mu se postavlja.

Soldić je odradio svoj četvrti meč u KSW-u te je impresivno nokautirao Viniciusa Bohrera iz Brazila. Poljske medije toliko je impresionirao da je prvo pitanje u intervjuu nakon borbe bilo o tome kakav je osjećaj ubiti protivnika. Novinar je iskoristio baš te riječi.

“To je moj posao i volim svoj posao. I ja sam jednom bio dolje i znam kakav je osjećaj. Treba ostati snažan i vratiti se. Uvijek se veselim svakoj borbi, neovisno o protivniku. Trebate mi samo javiti ime protivnika, mjesto i vrijeme, ja ću se ondje pojaviti”, rekao je Roberto odmah nakon borbe za poljski MMA.pl, a prenosi Fightsite.

Rekao je nešto i o tome kakav je bio protivnik, odnosno s kakvim se izazovom susreo u Gliwicama.

“Ovo mi je prvi put da sam se borio protiv Brazilca. Borac je to koji ide konstantno naprijed. Doživio sam jedno novo iskustvo i vidio sam koliko je dobar na podu. Jednom mi je dobro uhvatio polugu na nozi, no znam se braniti. Kompletan sam borac, ali moja glavna disciplina ipak je borba na nogama.”

Borbu je odradio u međukategoriju do 80 kilograma i izgledao je sjajno. Tako je došlo do pitanja razmišlja li o srednjoj kategoriji.

“Za srednju kategoriju sam premali, no sviđa mi se međukategorija. Ne moram skidati previše kilograma i to je dobro za moj mozak, jer glava je ono najvažnije u borbi. Dobro sam spavao, dobro sam jeo i pio sam vodu. Ali, ja sam prvak velter kategorije i to je kategorija u kojoj se trebam boriti.”

Onda je uslijedilo pitanje koje se oko njega često vrti. Zapravo, došlo se do teme pjesme uz koju ulazi do kaveza, odnosno Thompsonove pjesme Geni kameni. Upitan je što ona znači, a onda je u nastavku dao odgovor na pitanje koje se često može čuti.

“Geni kameni pjesma je koja govori da uvijek trebaš znati tko si, gdje god se nalazio. Ja sam rođen u Bosni i mnogi kažu da sam bosanski borac, ali ja sam Hrvat. Hrvat iz Bosne. I tamo ima više dobrih i pravih Hrvata nego onih koji žive u Hrvatskoj, vjerujte mi.”

A tijekom gostovanja na Podcast Inkubatoru je rekao:

– Mrze me u BiH jer nosim hrvatsku zastavu. Kažu mi: "Kako si ti Hrvat?" Kako nisam? Ja sam Hrvat iz Bosne. Ne znam zašto me ljudi toliko mrze, jer ja nemam ništa ni protiv koga. Da mogu, nosio bih zastavu BiH iz poštovanja, jer i to je moja zemlja – rekao je Soldić i dodao:

– Nitko me iz Bosne i Hercegovine nije zvao pred borbe, a iz Hrvatske jesu. Ne znam zašto me pojedinci toliko mrze. Volim Bosnu i Hercegovinu, to je moja država, ali što mi je Bosna dala?

Roberto je najavio kako će sada neko vrijeme odmoriti, budući da je četiri KSW borbe odradio u manje od godinu dana razmaka, a onda se vraća braniti svoj pojas do 77 kilograma.

>> Pogledajte kako je Thompson izveo pjesmu Geni kameni na meču Filipa Hrgovića

Komentara 68

KR
Krotila
14:08 07.12.2018.

više te mrze,bit ćeš jači

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
14:05 07.12.2018.

Potpuno se slažem sa Robertom, šta bi mi bez njih i u ratu i u miru misleći na sportske uspjehe, živjeli nam Hrvati iz BIH 🙌

Avatar Toni Broo
Toni Broo
14:28 07.12.2018.

Hrvate rodom iz BiH ili BiH podrijetla patološki mrze i negativno prozivaju isključivo Bošnjaci i nekakvi mješanci tko zna koje nacije i zavičaja. Uglavnom, radi se o jugo-šovinistima. Uzrokom patološke mržnje prožete zavičajnim kontekstom prema nekome koja se kod nekih pojedinaca manifestira često na ovom portalu treba pristupiti stručno i etiološki da bi se utvrdio izostanak socijalnih i moralnih normi kod takvih osoba. Kroz ta etiologijska istraživanja se treba baviti prije svega genetikom takvih osoba popularno zvanih "jugo-šovinisti" te njihovom interakcijom s okolinom od najranije dobi. Obavezno treba istražiti i možebitne traume iz djetinjstva tih osoba te utvrditi jesu li te osobe neizgrađene svijesti s moralnim defektom zapravo žrtve psihičkog, fizičkog i emocionalnog zlostavljanja u obitelji, vrtiću, školi itd. Također treba uzeti u obzir njihovo etničko, obrazovno, kulturološko i socijalno podrijetlo da bi bolje upotpunili sliku kada prosuđujemo osobnost jugo-šovinista kao i uzroke njihove socijalne devijantnosti. Osobno polazim od teorije da su sva bića pa tako i trolovi komentatorski koje "seciram" puni ljubavi i dobrote od rođenja, ali razno razne traume te indoktrinacije u nezdravim obiteljima i okolini u najranoj dobi ili adolescenciji poremete njihov duhovni i socijalni razvoj zbog čega dolazi do neurofizioloških abnormalnosti kao i specifičnih deficita u afektivnom i kognitivnom funkcioniranju koje treba liječiti psihijatrijskim i farmakološkim tretmanima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije