Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajna cifra

Tvornica novca: Dinamo je u šest mjeseci zaradio čudesan novac od prodaje igrača

Slavlje Dinama nakon što su izborili Ligu prvaka
Jurica Galoic/PIXSELL
05.01.2023.
u 14:47

Nevjerojatnu svotu utržili su plavi u relativnom kratkom vremenu

Hrvatski prvak Dinamo nastavlja puniti klupsku blagajnu, novim transferom Mislava Oršića mogli bi utržiti od šest do osam milijuna eura, ovisno o tome kako će se isplaćivati bonusi. Dinamo je ovim transferom prešao brojku od 20 milijuna eura zarade što se tiče transfera u zadnjih šest mjeseci, a zimski mercato tek se zahuktava.

Plavi su jetos prodali Bartola Franjića njemačkom Wolfsburgu za 7.5 milijuna eura, a u frankfurtski Eintracht je otišao Kristijan Jakić za 3.5 milijuna eura, što s bonusima može narasti na sedam milijuna eura.  Za 1.2 milijuna eura Empoli je otkupio Petra Stojanovića nakon što je zadovoljio na posudbi, Amer Gojak je prodan mađarskom Ferencvarosu za milijun eura, koliko je i francuski prvoligaš Clermont platio za napadača Komnena Andrića.

Kad se podvuče crta, Dinamo je zaradio nešto više od 20 milijuna eura u razdoblju od samo pola godine, čime bi se može pohvaliti rijetko koji klub na ovim područjima. 

Ostaje za vidjeti kako će se riješiti pitanje Livakovića, Josipa Šutala i Petkovića, a očekuje se da nešto 'kapne' od transfera Gvardiola i Danija Olma prema stavkama u ugovorima. 

Standings provided by Sofascore

 

 

Komentara 1

Avatar mladen valentić
mladen valentić
21:13 05.01.2023.

Da se ne vrate opet onoj navici da je zarada od prodaje bitnija od zarade od rezultata u Europi pa da bude bitno se plasirati u grupnu fazu, a onda ako što ubodu dobro, ako ne, nije bitno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije