Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U 75.GODINI

Tužna vijest za hrvatski nogomet: Preminuo najbolji strijelac Rijeke u povijesti

Boško Bursać
Foto: HNK Rijeka
08.04.2020.
u 19:01

Njegova rečenica 'kada istrčim na travnjak nikad ne mislim na premiju, već samo na pobjedu Rijeke i što bolju igru' bila je dovoljna da kod navijača dobije poseban status iako nije bio rođeni Riječanin

Boško Bursać, jedan od najboljih nogometaša HNK Rijeka svih vremena i najbolji strijelac u povijesti kluba, preminuo je u srijedu u 75. godini.

Vijest je rastužila sve navijače Rijeke, Bursać je u 179 utakmica za Rijeku postigao 90 golova i ostat će upamćen kao jedan od najboljih napadača i igrača u povijesti kluba, objavio je klub na službenim stranicama. 

Boško Bursać rođen je 22. kolovoza 1945. godine u Bosanskom Grahovu u Bosni i Hercegovini. Karijeru je počeo u Prolteru iz Zrenjanina, a nakon jedne sezone u seniorskoj momčadi stigao je u Rijeku.

Njegova rečenica 'kada istrčim na travnjak nikad ne mislim na premiju, već samo na pobjedu Rijeke i što bolju igru' bila je dovoljna da kod navijača dobije poseban status iako nije bio rođeni Riječanin.

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar ZvanicniBeograd
ZvanicniBeograd
19:29 08.04.2020.

Pre neki dan sam bio u Zrenjaninu gde je doticni poceo karijeru. Moj deda ga se seca, sad sam mu javio. Poslednji pozdrav iz Srbije, ni ovde nije zaboravljen.

TH
TheTruthWillSetYouFree
21:29 08.04.2020.

Ljudi moji, Ma zar je moguce da najbolji strijelac ove odlicne hrvatske momcadi nije bio Hrvat?Otkud sad to? Zelim izraziti porodici iskrenu sucut!

Avatar KimberlyLL96
KimberlyLL96
22:51 08.04.2020.

Kimberly, 34. eroxx.jake.eu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije