Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREJAKA KONKURENCIJA

Tužna realnost Zagreba u Ligi prvaka: Unaprijed se zna da će izgubiti iduću utakmicu...

22.09.2021.
u 13:30

– Činjenica je da se rijetko tko iz Szegeda vrati kući s bodovima, ali mi ćemo nastojati dati maksimum i pokušati postići što bolji rezultat. Naravno, Mađari su favoriti, ali ćemo se potruditi da igramo što bolje.

Rukometaši PPD Zagreba gostuju u Szegedu gdje igraju susret 2. kola elitne skupine Lige prvaka. Dvoboj hrvatskog i mađarskog prvaka počet će u 18.45, uz izravni prijenos na Arena sportu.

Nakon neočekivano uvjerljivog poraza na domaćem parketu od Aalborga, slijedi prilično teško gostovanje i objektivno je očekivati poraz, 17. u Ligi prvaka. Nažalost, to je realnost zagrebaša, a nada za pobjedu nakon toliko vremena u Ligi prvaka nazire se idući tjedan kada u zagrebačku Arenu dolazi ipak slabiji suparnik – norveški Elverum.

Sandro: "Znam što nas čeka"

– Da se prvo osvrnem na poraz od Aalborga na početku sezone. Mislim da to sve to i nije bilo tako loše kako rezultat sugerira. Oni su zasluženo pobijedili, ali bili smo izjednačeni gotovo cijelo prvo poluvrijeme. Nije opravdanje što smo mlada momčad, ali je činjenica da se mladim momčadima događaju takvi padovi kakav smo mi iskusili u drugom poluvremenu te utakmice. Na nama je da izvučemo pouke iz tog susreta i da što brže sazremo jer nemamo previše prostora za gubljenje bodova – istaknuo je Sandro Obranović, koji je jedan dio karijere proveo upravo u Szegedu.

Bilo je to u sezoni 2016./2017. kada je Szeged došao do četvrtfinala i ispao porazom od PSG-a. Bilo je 27:30 u Szegedu i 30:30 u Parizu. Uz Sandra su tada u Szegedu od naših igrača igrali Denis Buntić i Marin Šego. Puno je igrača iz tog vremena i danas u klubu, a Sandro ih dobro poznaje, poput Banhidija, Bodoa, Gabera i Šoštarića, a dobro zna i trenera Pastora. Od hrvatskih igrača u Szegedu su trenutačno vratar Mirko Alilović i desni vanjski igrač Luka Stepančić, koji ne igra zbog ozljede.

– Okrećemo se dvoboju sa Szegedom, imamo još jedan dan da se pripremimo što je bolje moguće. Vremena nema puno, a tamo nas čeka jedna od taktički najboljih momčadi uopće, koju vodi čuveni španjolski trener Juan Carlos Pastor. O tome koliko je posvećen taktici mogu donekle i sam posvjedočiti budući da sam proveo jedno vrijeme pod njegovim okriljem i mogu iz prve ruke reći da provodi jako puno vremena koncentrirajući se na videoanalize i taktičku pripremu momčadi. Uz to će im prednost biti i velika potpora fantastičnih navijača koji ih gotovo uvijek nose do pobjede. Činjenica je da se rijetko tko iz Szegeda vrati kući s bodovima, ali mi ćemo nastojati dati maksimum i pokušati postići što bolji rezultat. Naravno, Mađari su favoriti, ali ćemo se potruditi da igramo što bolje – zaključio je Obranović.

Prošle sezone imali su Mađari i nekoliko domaćih poraza, od Kiela (28:33), Kielcea (26:30) i PSG-a (29:32). Sa zagrebašima su posljednji put u Szegedu igrali 2019. te pobijedili s uvjerljivih deset pogodaka prednosti (33:23). Nije neka utjeha, ali prva tri strijelca iz te utakmice – Cannelas, Stepančić i Kallman – danas neće igrati. Malo je zagrebaša ostalo u klubu iz tog susreta – Šipić, Vistorop, Mandić i Ravnić.

Povratak ozlijeđenih

– Pick Szeged jedna je od najboljih europskih momčadi. Izuzetno je to teško gostovanje za svakoga, pa tako i za nas. Naša je želja za početak da igramo bolje nego što smo igrali protiv Aalborga, da budemo konkurentni i čvršći u obrani jer će nam to itekako trebati u utakmici s tako fizički dominantnom momčadi kakva je Pick Szeged. Nadam se dobroj utakmici i zajedno s ostalima nestrpljivo čekam priključenje nekih igrača koji nam zbog ozljeda nedostaju. Cilj nam je ostaviti najbolji mogući dojam kako bismo iz te utakmice crpili pozitivnu energiju na valu koje bismo onda ušli u jako važan dvoboj 3. kola protiv norveškog Elveruma – rekao je Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije