Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za OI

'Turnir u Splitu promocija je za našu košarku i cijelu Hrvatsku'

Predstavljen olimpijski kvalifikacijski košarkaski turnir
Foto: Davorin Višnjić/PIXSELL
1/8
18.02.2020.
u 15:13

Svi navijači koji žele svojim navijanjem bodriti hrvatske košarkaše na putu do Tokija mogu svoje ulaznice od 26. veljače potražiti u sustavu Ulaznice.hr

Hrvatski košarkaški savez  predstavio je kvalifikacijski turnir za odlazak na Olimpijske igre kojemu će biti domaćin u Splitu od 23. do 28. lipnja, a na kojemu će naši košarkaši u konkurenciji Njemačke, Rusije, Tunisa, Meksika i Brazila pokušati osvojiti prvo mjesto, jedino koje vodi u Tokio.

- Turnir u Splitu je jedan veliki događaj i promocija ne samo za košarku već za cijelu Hrvatsku. Nadamo se dobroj atmosferi i još jednom zahvaljujemo Vladi, Gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji. Nadamo se da će ekipa biti kompletna i da ćemo svi biti zdravi te očekujemo plasman na Olimpijske igre - rekao je predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković i dodao:

Predstavljen olimpijski kvalifikacijski košarkaski turnir
1/8

- Uskoro nam počinju kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje nas očekuje 2021. godine. U petak igramo protiv Švedske nakon čega igramo s Nizozemskom. Ove dvije utakmice su nam izuzetno bitne za daljnju situaciju. Nakon toga očekuje nas završnica prvenstva Premier lige te pripreme za turnir.

Svi navijači koji žele svojim navijanjem bodriti hrvatske košarkaše na putu do Tokija mogu svoje ulaznice od 26. veljače potražiti u sustavu Ulaznice.hr.

- Turnir u Splitu po meni je u 2020. godini najvažnija manifestacija u hrvatskom sportu, a sam značaj i težina su u protivnicima, sustavu i načinu organizacije. FIBA sve diže na jednu višu razinu kvalitetniji od pristupa Eurobasketu koji je bio 2015. godine. Ovu akciju smo prepoznali kao vrhunsku smotru koja ima prilike odigrati se u Hrvatskoj - istaknuo je glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Vranković i nastavio:

- Ovom prilikom bih se zahvalio premijeru i Vladi što su prepoznali ovu akciju. Ono što nas očekuje u Splitu je vrhunski spektakl za sve ljubitelje sporta, a posebno košarke. Do turnira ćemo raditi na animaciji i promociji košarke te iskoristiti ovu priliku kako bismo košarku podigli na jedan još viši nivo.

Plasirati se na Olimpijske igre i na njima predstavljati svoju zemlju san je svih sportaša što jamči da nas u Splitu očekuju uzbudljivi košarkaški dvoboji. Dodatan vjetar u leđa hrvatskoj reprezentaciji dat će i glasna podrška s tribina. Ipak, izbornik Veljko Mršić koncentriran je na predstojeće utakmice protiv Švedske i Nizozemske.

- Nadam se da ćemo u petak pred domaćom publikom pokazati dobru igru i pobijediti. Očekujemo da će dvorana 'Dražena Petrovića' biti ispunjena do posljednjeg mjesta te da ćemo zajedno s našim navijačima stvarati pozitivnu atmosferu i pred ovu zadnju kvalifikacijsku utakmicu u ovom krugu u Nizozemskoj i pred olimpijski turnir koji će se održati u Splitu u lipnju. Kad ovo završimo počet ćemo s pripremama za splitski turnir, razgovarati sa svim igračima kako bismo spremni dočekali ljetnu akciju - istaknuo je izbornik Mršić.

Olimpijske igre u Tokiju održat će se od 24. srpnja do 9. kolovoza. Hrvatska košarkaška reprezentacija se na Olimpijske igre plasirala četiri puta, a najveći uspjeh je srebro iz 1992. godine.

Domaćinstvo turnira prilika je svim ljubiteljima košarke i navijačima da isprate svoje ljubimce na Olimpijske igre ali i da uživaju u vrhunskoj košarci. Uz Split, drugi gradovi domaćini su Beograd, Kaunas i Victoria. Na turnirima će se ukupno natjecati 24 nacije, a samo pobjednici turnira odlaze na Olimpijske igre.

>> Pogledajte nastup seksi plesačica na košarkaškoj utakmici

Komentara 1

Avatar DonnaTO85
DonnaTO85
15:37 18.02.2020.

Jеstе li iкаd ргobаli суbегseх? Dаjmo vеčегas jedno drugоm zadovoljstvо! --- www.lovexx.club

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije