Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U POLJSKOJ

Turina: Osam Balkanaca kod mene gledalo derbi

23.02.2009.
u 08:25

Poljsko prvenstvo počinje sljedećeg tjedna, a Ivan Turina i Gordan Golik u Lech Poznanu u njega ulaze s prve pozicije. Doduše, natjecanje im je počelo Kupom Uefe s Udineseom.

- Dobro, nismo se izblamirali, 2:2 daje nam šansu. Iako, i sad smo napravili povijesni uspjeh kluba koji nikad nije igrao u Europi, a mi smo prošli i grupu Kupa Uefe - pričao je Turina žureći u svoj stan kako bi pogledao HNL poslijepodne i pripremio se za sinoćnji derbi.

- Osam nas s Balkana bilo je kod mene i Golika i gledali smo derbi. Svi smo se i kladili, nas šestorica na pobjedu Dinama, dvojica na remi.

Klađenje i namještanje utakmica donijelo je mnogo problema u poljskom nogometu.

- U sezoni 2004./05. bilo je toga mnogo. No, krenulo se u čišćenje, neki su klubovi izbačeni u niže lige. Našeg bivšeg kapetana Piotra Reissa priveli su, izbačen je iz nogometa. Još su neki klubovi na sudu. I dobro je to za nogomet, vjerujem da bi i u hrvatskoj ligi trebalo napraviti reda - kaže Turina, koji još dvije i pol godine ima ugovor s Lechom.

- Dobro mi je, zadovoljan sam, izborio sam se za mjesto pokraj legende poljskog nogometa Kotorowskog, ovdašnjeg Dražena Ladića. I nije loša liga, Dinamo i Hajduk borili bi se za vrh, ali posjećenost utakmica ovdje je znatno veća, stadioni su puni. No, vidjet ćemo što će biti na ljeto, možda bih mogao ‘zapaliti’ iz Poljske - priča nekadašnji vratar Dinama Josip Turina.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije