Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posljednja počast

Turina je zaslužio primirje između kluba u kojem je odrastao i Boysa

'24.07.2006., Ekranas, Litva - Trening Dinama dan prije kvalifikacija za Ligu prvaka, 2. pretkolo, Panevezys - Dinamo - Zagreb. Ivan Turina.  Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
Autor
Ante Buškulić
09.05.2013.
u 11:37

Cijena ulaznica za dvoboj u Stockholmu je 100 i 200 kruna, otprilike to iznosi 100 i 200 kuna

Zdravko Mamić ili neki od njegovih (brojnih) savjetnika sjetili su se sjajne stvari, a za humanitarno djelo nema boljeg pokrovitelja od Dinamova gazde. Sigurno mu nije trebala utakmica da bi sam ponudio pomoć obitelji Ivana Turine, ali sraz Dinama i AIK-a u čast svom bivšem vrataru odlična je inicijativa iz Maksimira. I već vidimo kako su tekli pregovori:

- Dakle, dečki, sve je dogovoreno, 13. svibnja... u Stockholmu! - rezimirao je netko iz Mamićeva stožera sa za koji stupanj višom diplomom iz Varšavske.

- Dobro, dobro... ali zar ne biste radije u Zagrebu? Pa Hrvatska mu je bila domovina - čudio se glas s druge strane.

Opet Split, kao i lani...

- Ma, znate, nismo još posve zgotovili obnavljanje našeg stadiona, a mogla bi kiša... Ajmo radije kod vas, ne sve ćemo si sami platiti, nemate brige - objašnjavali su iz Dinama, prikrivajući žalosnu istinu da bi i na taj dan, za tu prigodu, tribine nažalost vjerojatno ostale prazne. A slika bi obišla svijet.

No, da se igra u Maksimiru, Dinamo bi obavio posao. Ovako nije. Ovako ostaje pitanje: A kako ćemo mi, Zagrepčani, iskazati poštovanje svom Joji, dečku rođenom u Dubravi, koji je većinu svog života i karijere proveo u Zagrebu? Navijači su ga se sjetili u Rijeci, slike iz Stockholma u ponedjeljak navečer bile su impresivne i ganule su nogometni svijet. A kakve će stići u subotu iz Maksimira?

Lani u isto to vrijeme, 12. svibnja, protiv istog suparnika (Split) Dinamo je tražio svečanost, proslavu naslova prvaka. Pozvao je i klupske legende iz najslavnijih generacija, koje su odigrale revijalnu utakmicu. Uzalud. Na svečanosti se okupilo ljudi taman da popune Dom sportova. Malu dvoranu. Koji kilometar dalje Bad Blue Boysi organizirali su svoju feštu i privukli dio legendi na svoju stranu.

Godinu dana kasnije ista utakmica (Dinamo - Split) i ista priča. Iz redova Boysa neslužbeno doznajemo da u čast Turini - ne pripremaju ništa?! Pod izgovorom da im je bedasto nešto pripremati kad ne znaju ni hoće li smjeti na tribine. Mnogi imaju zabranu dolaska, a svjedočanstva govore da na stadion ne smiju ni oni koji su s njima u društvu. Iako ih nema na popisu kažnjenih, koji je zahvaljujući Dinamovim blagajnama (ilegalno) postao javan! Istovremeno, baš je u subotu isti onaj njihov malonogometni turnir na Ravnicama.

Bez publike sve uzalud

A u klubu mogu smisliti koreografiju dostojnu Olimpijskih igara, ali uzalud im bez publike.

No, dinamovci, Zagrepčani, ovo je prigoda u kojoj se ne smijemo osramotiti. Turina je zaslužio primirje. Turina je zaslužio jedinstvenu spomenicu.

>>Turinina smrt nema veze sa sportom, istraga se nastavlja

>>Modrić, Ibrahimović i Mandžo pozivaju na utakmicu za Turinu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije