Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI SKANDAL

Turci prekinuli prvenstvo nakon napada na suca! Reagirao je Erdogan

Turkish club president punches referee in the face after Super Lig game in Ankara
Foto: Depo Photos/REUTERS
1/4
12.12.2023.
u 08:34

"Osuđujem napad na suca nogometne utakmice i nikada nećemo dopustiti da se nasilje umiješa u turski sport", izjavio je Recep Erdogan nakon napada na suca po završetku susreta Ankaragücüa i Rizespora

Turski nogometni savez je nakon fizičkog napada predsjednika Ankaragücüa, Faruka Koca, na suca Halila Umuta Melera, odlučio na neko vrijeme prekinuti sve utakmice tamošnjeg prvenstva.

Nakon što je utakmica Ankaragücüa i Rizespora završila rezultatom 1-1, na travnjaku su izbili neredi. Na teren je istrčao predsjednik kluba Koca, a pridružili su mu se i navijači.

GALERIJA Lokomotiva srušila pobjednički niz Hajduka! Pred punim stadionom i uz puno muke došli tek do remija

Turkish club president punches referee in the face after Super Lig game in Ankara
1/29

Koca je suca udario šakom u lice, a ovaj je pao na travnjak. Zatim je primio još nekoliko udaraca. Trenutno je na liječenju u bolnici. Zasad su uhićene tri osobe uključujući predsjednika kluba. Turski nogometni savez sazvao je hitni sastanak na kojem je donesena odluka o prekidu prvenstva, piše francuska agencija AFP.

"Ovaj nehumani napad nije bio usmjeren samo prema Halilu Umutu Meleru, nego prema svim uključenima u turski nogomet. Svi koji napadaju suce i podržavaju nasilje sudionici su zločina. Neodgovorni istupi predsjednika klubova, menadžera, trenera i TV komentatora usmjereni na suce pripremili su teren za ovakav napad i divljaštvo. Sve kriminalce treba najstrože kazniti. Odlukom uprave Turskog nogometnog saveza, prvenstvo se zaustavlja na neodređeno vrijeme", stoji u priopćenju turskog saveza.

VEZANI ČLANCI:

Udruga turski sudaca pozvala je svoje članove da iskoriste svoje pravo na povlačenje, a o cijeloj epizodi oglasio se iz turski predsjednik Recep Erdogan.

"Osuđujem napad na suca Halila Umuta Melera nakon večerašnje utakmice Ankaragücüa i Rizespora, želim mu brz oporavak. Sport znači mir i bratstvo, sport je nespojiv s nasiljem. Nikad nećemo dopustiti nasilje u turskom sportu", napisao je turski predsjednik na društvenoj mreži X.

VIDEO Iznenada preminuo bivši nogometaš Hajduka, Lokomotive i Intera, imao je samo 34 godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije