Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inter i Bayern igraju derbi,

Tudora čeka trenerski debi u Ligi prvaka, ide na Perišića

Olympique de Marseille Press Conference - Tottenham Hotspur Stadium
Zac Goodwin/PRESS ASSOCIATION
07.09.2022.
u 15:17

Zanimljiv će biti i susret Tottenhama i Marseillea, posebice zato što u engleskom prvoligašu nastupa Ivan Perišić, dok Francuze vodi hrvatski trener Igor Tudor.

U moru dobrih utakmica, a takve su u Ligi prvaka imperativ, par InterBayern (21 sat) ipak iskače. Derbi je to u odnosu na ostale susrete koji se igraju ove srijede.

Trener Bavaraca Julian Nagelsmann očajnički želi sjajan nastup svojih izabranika u Italiji. Posebice jer zna da ga nakon Intera poslije u grupi čeka i utakmica protiv diva Barcelone.

Lewa hara s Barcom

– Vrlo zahtjevna grupa puna izazova. Moramo biti spremni od samog početka – kaže Nagelsmann, koji u Bayernu ima i hrvatski dvojac – Gabriel Vidović i Josip Stanišić, dok će mu s druge strane biti Marcelo Brozović. Njegov Inter kod kuće je neporažen devet utakmica i pitanje je hoće li Bayern razbiti taj lanac.

Sada na San Siro dolaze bez velike uzdanice, Roberta Lewandowskog, koji je otišao put Barcelone. No, Nijemci nemaju razloga za paniku jer ove sezone u Bundesligi u pet odigranih utakmica imaju 17 pogodaka, najviše u odnosu na ostale klubove lige.

Osim toga, Bayern je prošle sezone bio klub s najviše pogodaka u grupnoj fazi Lige prvaka s 22 gola, doduše zaslužan je uvelike za to bio upravo Lewandowski, ali u napadu se ne muče ni sada.

Susrest će se i s njim kada će u drugom kolu, 13. rujna, ugostiti Katalonce i svoju bivšu zvijezdu, koja je ovoga kolovoza napunila 34 godine, ali usprkos tome ne pokazuje znakove umora.

I ne smije, jer Barcelona je na tankom ledu. Klub takve povijesti i veličine prošle sezone nije uspio proći grupnu fazu i to prvi put nakon 2000./01. Stoga se kiksevi poput ovog više se neće tolerirati.

A u prvom kolu ove sezone momci Xavija Hernandeza igraju protiv Viktorije Plzen i ulaze u taj susret puni samopouzdanja. Ne samo zbog činjenice da su favoriti već i zbog toga što u četiri kola La Lige imaju tri pobjede i to uzastopne. Posljednje su slavili protiv Seville 3:0, imaju ukupno 11 golova, od čega je pet zabio Lewandowski. I sada se od njega očekuju čuda u napadu...

Tudor vodi Marseille

Zanimljiv će biti i susret Tottenhama i Marseillea, posebice zato što u engleskom prvoligašu nastupa Ivan Perišić, dok Francuze vodi hrvatski trener Igor Tudor.

Od ostalih Hrvata Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić članovi su Eintrachta iz Frankfurta, osvajača Europske lige, koji se u prvom kolu grupne faze Lige prvaka sastaje sa Sportingom (18.45 sati).

Glasgow Rangersi na krilima će Borne Barišića i Mirka Antonija Čolaka, koji je u 10 utakmica ove sezone u svim natjecanjima već zabio sedam pogodaka, pokušati uzeti bodove Ajaxu (18.45 sati).

Od ostalih susreta spomenimo da se sastaju još Napoli i Liverpool (21 sat), Club Brugge i Bayer Leverkusen (21 sat) te Atletico Madrid, u kojemu je Ivo Grbić, i Porto (21 sat). 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije