Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI SPLITA

Tudor poručio igračima: Igrat će samo ponizni i skromni

igor tudor (1)
Ivo Čagalj/PIXSELL
04.10.2013.
u 12:09

- Na nama je da ostanemo ponizni i skromni. Nismo ova 23 boda osvojili, jer imamo odlične centaršuteve i driblinge, već zbog toga što smo bili ponizni i skromni, zbog toga što smo igrali s puno srca - jasan je Tudor.

Split stiže na Poljud (subota, 19 sati), gradski derbi s Hajdukom sada ima drugačiju dimenziju. U posljednje vrijeme crveni su bili favoriti u derbiju svetog Duje, ali Igor Tudor je to preokrenuo.

- Istina je, mi smo favoriti u ovom dvoboju, ali ne zavaravam se da će to biti ista utakmica kao u Parku mladeži - podsjetio je Tudor na dvoboj s početka prvenstva kada je Hajduk u Parku mladeži slavio s 3:0.

Prepričao je što je kazao svojim igračima u svlačionici. Iskoristio je prigodu i odaslao poruke nekim igračima. Njegove riječi, premda to nije želio otkriti, u prvom redu bile su upućene Franku Andrijaševiću, koji je izgubio mjesto u momčadi, a u dvoboju protiv Rijeke dobio je četrdeset sekundi. Od prve zvijezde Hajduka postao je igrač s kojim trener krade vrijeme.

- Na nama je da ostanemo ponizni i skromni. To sam igračima rekao u svlačionici, nismo ova 23 boda osvojili, jer imamo odlične centaršuteve i driblinge, već zbog toga što smo bili ponizni i skromni, zbog toga što smo igrali s puno srca. Da je bilo po drugim stvarima imali bismo 15 ili 16 bodova. Moramo ostati takvi, to je jedina tajna, jedini recept. Svi koji budu na toj liniji igrat će, a oni koji to ne bude neće igrati. Jedino oni koji su glavama prisutni, oni koji rade obranu igrat će. Bez obzira na rezultate nisam pobornik one da se momčad koja ne pobjeđuje ne mijenja, onaj koji nije na tragu neće igrati - odlučno je poručio Tudor.

Imena? Tražili smo od trenera da kaže ima li takvih igrača u njegovoj momčadi. No, Tudor nije želio biti konkretan. Ostavio nam je da razmišljamo. Andrijaševiću je sigurno poslao poruku, možda i Anđelkoviću koji je završio na klupi, pa i Kišu koji nikako da dobije novu prigodu.

- Razmišljam naglas, osim u izravnom razgovoru, i ovako dajem poruku - zagonetno će Tudor.

Potom se okrenuo Splitu i gradskom derbiju popularno nazvanom derbi Svetog Duje.

- Splita smo očekivali bodovno punije, nije to momčad koja se može podcijeniti. Oslabljeni su, ali dovoljno dobri da svakoga iznenade. Još jednom ću ponoviti, neće to biti ista utakmica kao ona u kojoj smo pobijedili. Uvjeren sam da to je bila naša najbolja utakmica ove sezone - kazao je Tudor.

Momčad Stanka Mršića u Poljud dolazi vratiti izgubljeno protiv Istre.

- Ne ide nam na ruku taj Splitov poraz protiv Istre, ali to je iznenađenje samo za one koji površno prate Hrvatsku ligu. Istra ima kvalitetu za prvih pet momčadi - kaže Tudor.

Gosti iz susjedstva bit će oslabljeni, nema Mate Bilića zbog tri žuta kartona, nema ni Vrgoča... No, bez obzira tko igrao Tudor zna kakvog Splita očekuje.

- Bit će to utakmica na tragu utakmica Splita protiv Rijeke, Dinama i Lokomotive. Oslabljeni su neigranjem Mate Bilića, prijetit će nam Belle iz kontri, ali ja sam okrenut mojoj momčadi - rekao je Tudor.

Splitski derbi sudi Zagrepčanin Fran Jović. Do sada je najčešće tu prigodu u gradskim derbijima imao Goran Gabrilo.

- Zadnji put je sudio naš Splićanin Gabrilo, bio je izvanredan. Zgodno je to, nema troškova putovanja, lijepo iskustvo, čovjek iz Splita, dvije momčadi iz Splita. Ne vidim razloga da ne bude tako, ali ako je već odlučeno onda ja tu ne mogu ništa - kratko će Tudor, koji je već dobio opomenu od nadležnih za komentare o sucima.

Hajduk želi tri boda, s kojima će prenoćiti na prvom mjestu tablice. Čekat će rezultat derbija između Dinama i Rijeke. Inače, nije želio komentirati europske nastupe Dinama i Rijeke.

- Motiv je veliki, nije se puno puta proteklih godina događalo da budemo na prvom mjestu. Idemo mi iz utakmice u utakmicu, najveći nam je motiv nastaviti ovaj niz. Onaj koji razmišlja kako će postati igrač umjesto da razmišlja o treningu neće nikada to postati. Svaki trening, svaka utakmica vodi prema tom cilju - kazao je Tudor.

Pristaše bijelih puno očekuju od Harisa Bukve, koji ima pet asistencija otkako je igrao.

- Ima fini centaršut, očekujem od njega iskorak u igri. Velika je razlika kad imate u momčadi igrača od 18 ili 25 godina, on nam je osim kvalitete i tih prekida donio i iskustvo, a to nije zanemarivo - zaključio je Tudor.

>> Hajduku stiže Bilićev Bešiktaš, a Splitu Kelavin Udinese

>> Maloča: Već sam zaboravio na ožiljak na čelu s Kantride

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije