Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
senzacionalno

Tudor ispisao povijest Marseillea: Nitko kao Hrvat u 21. stoljeću na klupi slavnog kluba

Match de Ligue 1 Uber Eats "Montpellier - Marseille (1-2)" au stade de la Mosson
Norbert Scanella
12.01.2023.
u 08:59

Hrvatski stručnjak obilježio je na vrlo uspješan način prvo razdoblje svog mandata na klupi Olympiquea

Francuski Marseille sinoć je u 18. kolu Ligue 1 kao gost svladao Troyes 2:0 golovima Mbembe i Veretouta i tako došao do pete pobjede zaredom, a povijest je ponovno ispisao naš trener Igor Tudor. U svojoj debitantskoj sezoni u francuskom prvenstvu na klupi uglednog francuskog kluba je u prvih 18 kola osvojio 39 bodova i tako je pretekao legendarnog Argentinca Marcela Bielsu.

Kultni 'el loco' je u sezoni 2014./15. ostvario 38 bodova u prvih 18 kola, a Hrvat ima bod više. Niti jedan trener Marseillea u 21. stoljeću nije ostvario ovakav učinak u prvih 18 kola kao bivši hrvatski reprezentativac. 

Tudor je u karijeri vodio splitski Hajduk, PAOK, turskog velikana Galatasaray, Veronu i Udinese, ali ovo mu je definitivno najbolje razdoblje trenerske karijere. 

 

 

Komentara 1

Avatar barba_barba
barba_barba
10:03 12.01.2023.

u 2023 nitko kao Tudor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije