Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI IZAZOV

Trofejni Hrvat odlazi u Srbiju, sa sobom je zvao još neke naše igrače

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
12.07.2020.
u 15:17

- Klupska scena u srpskom vaterpolu je oživjela, puno se ulaže. Uz tradicionalne Partizana i Crvenu zvezdu, jako su ojačali i Vojvodina te Novi Beograd koji za trenera ima Vladimira Vujasinovića.

S okruglih 10 trofeja s Jugom i još jednim s Mladosti, Emil Nikolić dugo je vremena bio najtrofejniji klupski trener u hrvatskom vaterpolu. Poslije ga je pretekao njegov učenik Vjekoslav Kobešćak (14), ali bokeljskom se Hrvatu (rođen je u Kotoru) sada pruža prilika da trofeje osvaja i u Srbiji. Nikolić je, naime, dogovorio dvogodišnji angažman u Šapcu, prvaku te države.

- Da, dogovorili smo sve detalje, iako još ništa nismo potpisali. Neki kontakti postojali su otprije, a sada smo razgovore i finalizirali. Ponudili su mi dobre uvjete, a inače se radi o ambicioznoj sredini, žele napredovati i to je za mene jedan veliki izazov - u telefonskom će nam razgovoru Nikolić, koji inače živi u Zagrebu, ali se sada s obitelji (sretni je otac triju kćeri) odmara u Dubrovniku.

Šapčani, dakle, žele više, ali što to znači s obzirom na to da su već prvaci Srbije i pobjednici njezina Kupa? Iskorak u Europi?

- Klupska scena u srpskom vaterpolu je oživjela, puno se ulaže. Uz tradicionalne Partizana i Crvenu zvezdu, jako su ojačali i Vojvodina te Novi Beograd koji za trenera ima Vladimira Vujasinovića. Mi imamo srpskog reprezentativca Ognjena Stojanovića, a ja sam kontaktirao i nekoliko hrvatskih igrača, pa ćemo vidjeti hoće li se što od toga realizirati - napomenuo je Nikolić.

Je li među tim hrvatskim igračima i kapetan reprezentacije Andro Bušlje?

- A ne, on je u kontaktima s Mladosti. Baš sam prije neki dan razgovarao s njim o tome, preporučio sam mu da ode na Savu. Ako mu se to sad možda i ne isplati, isplatit će mu se za koju godinu. Mladost u principu nikoga nije prevarila - malo nas je Nikolić iznenadio ovom posljednjom rečenicom.

Emil kaže da se ne boji koronavirusa (“može me uloviti i u Hrvatskoj”) i nada se da će ostati hrvatski izbornik za igrače do 19 godina. Posljednji klupski angažman bio mu je u korčulanskom KPK-u u kojemu je proveo tri godine, a sada se nakon godine dana pauze ponovno uželio klupske klupe. 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Slavonija2014
Slavonija2014
15:41 12.07.2020.

Janjevački Hrvat Filić intervjuirao bokeljskoga Hrvata Nikolića. Kada već brojimo krvna zrnca, valja odagnati natruhe druge nacionalnosti.

Avatar RocoBaroco
RocoBaroco
16:43 12.07.2020.

hebala vas vise krvna zrnca..Nek ljudi idu gde im je bolje, gde misle da mogu nešto zaraditi i živeti kako hoće..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije