Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEDVEŠČAK U KAZANJU

Trener vodećeg Barsa o medvjedima: Bojim ih se

'08.09.2013., Dom sportova, Zagreb - 2. kolo kontinentalne hokejaske lige, KHL Medvescak - Dinamo R.   Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
17.10.2013.
u 11:45

U momčadi Medveščaka doći će do nekih promjena jer na turneju po Rusiji, gdje ih u sedam dana očekuju četiri utakmice (Bars, Dinamo Moskva, Vitjaz, Torpedo), krenuli su i oporavljenici od ozljede Charles Linglet te Luke Walker.

Nakon što im je moskovski Spartak u nedjelju u Ledenoj prekinuo niz od osam pobjeda, hokejaši Medveščaka na pobjednički kolosijek pokušat će se vratiti već danas u Kazanju protiv Barsa (17 sati, Sportklub 3). No neće im biti lako jer Bars je vodeći klub Istočne divizije, a ima i najbolju obranu lige – prima svega 1,6 golova po utakmici. Inače, Bars je dvostruki osvajač KHL-a, Gagarinov pokal momčad iz Kazanja podigla je 2009. i 2010. godine.

Popovic i dalje ozlijeđen

U momčadi Medveščaka doći će do nekih promjena jer na turneju po Rusiji, gdje ih u sedam dana očekuju četiri utakmice (Bars, Dinamo Moskva, Vitjaz, Torpedo), krenuli su i oporavljenici od ozljede Charles Linglet te Luke Walker.

Osim Stevea Montadora, koji se vraća u Kanadu na oporavak, zbog ozljeda na put nisu krenuli ni Hugh Jessiman te Mark Popovic.

Nakon što je prošli tjedan najboljim vratarom KHL-a proglašen Barry Brust, ovaj je tjedan stiglo još jedno priznanje za Medveščak. Napadač Patrick Bjorkstrand proglašen je najboljim mladim igračem u šestom tjednu KHL-a (od 7. do 13. listopada).

– Zadovoljan sam svojom igrom, ali uvijek postoji prostora za napredovanje. Igram s odličnim dečkima u liniji te mi puno pomažu – rekao je 21-godišnji Bjorkstrand.

Mladi Danac zna kako se danas suprotstaviti Barsu.

– Bit će jako teško, no moramo nastaviti igrati kao momčad. Prvo moramo dobro odigrati u obrani, a onda će doći i golovi u napadu – zaključio je Bjorkstrand.

Sergej Stolbun, ruski hokejaš koji je igrao dvije sezone u Medveščak Gortanu, danas će ipak navijati za Bars jer najbolji je strijelac kluba iz Kazanja u povijesti. Prisjetio se Stolbun dviju godina koje je proveo u Medveščaku.

Zabio 90 za medvjede

– Bilo je to lijepo razdoblje, u dvije sezone u Zagrebu zabio sam 90-ak golova. No, tu zadnju sezonu sve se raspalo, nismo dobivali novac, počinjao je rat, pa sam otišao – prisjetio se Stolbun.

Iako su odigrali samo 17 utakmica u KHL, hokejaši Medveščaka već imaju respekt KHL-a. Potvrđuje to i izjava trenera Barsa Sergeja Grigorijevića Lopušanskija.

– Medveščakov pobjednički niz nije slučajan, ne zavaravam se da se on dogodio zato što su ih ostale momčadi podcijenile. Impresionirala me njihova igra, imaju sjajne vratare, obranu te igraju vrlo snažno, na tijelo. Mogu dobiti svaku momčad, i to ne samo na svom ledu – rekao je trener Barsa.

>> Gojanović nakon osam utakmica oprao majicu

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije