Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Trener Velić: Što više stresa, to bolje za razvoj mladih igrača

Zagreb: Utakmica HT Premijer lige KK Cibona - KK Gorica
Marko Lukunic/PIXSELL
10.10.2020.
u 21:01

Nakon Splita i Zadra, Gorica nije uspjela iznenaditi i trećeg ABA prvoligaša, no Goričani će biti vrlo neugodan konkurent u nastavku prvenstva za sve favorite

Košarkaši Gorice nisu uspjeli iznenadili i trećeg regionalnog prvoligaša. Nakon što su na svom parketu nadjačali Split, a potom i Zadar, Goričani su pobijeđeni na gostovanju kod Cibone (69:79) koja se, ovog časa, čini i najjačom hrvatskom momčadi.

Nisu gosti igrali loše - dapače - no ovom prilikom se Draženov dom za njih pokazao neosvojivom utvrdom. No, duga je sezona, a i Gorica i njihov trener Josip Sesar su u usponu.

Kada god bi se gosti približili netko od cibosa bi povukao kao što je bio slučaj sa dvije Bilinovićeve trice nakon 61:57. A iskusni branič ovom je prilikom zabio pet trica i demonstrirao zašto mu trener Ivan Velić vjeruje.

Inače, cibose je predvodio njihov mlađahni kapetan, 17-godišnji Roko Prkačin, koji je s trećim ovoseznskim double-double učinkom (22 koša, 12 skokova - 5 napadačkih) bio i najbolji igrač susreta. Štoviše, Prkačin je bio i važan faktor u odbijanju posljednjeg juriša gostiju, kada je uhvatio dvije lopte u napadu. Najprije nakon promašaja centra Bundovića (15 koševa), a potom i nakon promašena vlastita slobodnog bacanja iz kojeg je napada Drežnjak (15 koševa, 5 skokova) zabio dvicu iz ulaza i jedno bacanje za nedostižnu razliku na isteku 39. minute.

No, nekoliko napada prije toga Drežnjak je izveo svoje najbolje zakucavanje otkad je u Ciboni.

- Ne znam da li mi se ovakvo zakucavanje, iz naskoka, ikad dogodilo. Ja rijetko zakucavam. Inače, možda smo trebali ovaj susret i ranije prelomiti, no možda je i bolje da smo imali malo jaču utakmicu.

Takvog razmišljanja bio je i Cibonin trener Ivan Velić:

- Najvažnije je da smo dobili pa sada u HT Premijer ligi više nema nepobijeđenih momčadi. Za nas je ovo bio dobar test. Do sada smo ili pobjeđivali s velikom razlikom ili smo dobili po tamburi kao protiv Zvezde. I zato je ova utakmica bila po mom guštu, da je suparnik tu negdje, a da smo mi pod stalnim stresom. Za igrače, pogotovo mlade, je bolje da ima više stresa jer je to dobro za njihov razvoj.

Ni Josip Sesar nije bio posve nezadovoljan, bez obzira na prvi poraz u domaćem prvenstvu:

- Cibona je nas je nadjačala u obveznom dijelu igre, a mi nismo odgovorili na njihovu obrambenu agresivnost. Nakon što smo u početku vodili, Cibonina druga petorka podigla je agresivnost i tu se nismo mi snašli. No, drago mi je da nije bilo kao prijašnjih godina kada bismo bili na sedam, osam koševa zaostatka, Cibona bi na koncu otišla na 20. Ovako smo se mi zadržali u okvirima do 10 razlike.

Startnom centru Gorice Kreši Ljubičiću (8 koševa, 3 skoka) nije se ostvarila želja da pobijedi klub za koji je igrao proteklih nekoliko sezona.

- Ja sam dijete Zagreba i za mene je posebna draž igrati u ovoj dvorani. Ja sam imao neki poseban motiv, želim pobijediti Cibonu ove sezone i nadam se da će mi se ta želja i ostvariti - kazao je Ljubičić.

A među njegovim suigračima prednjačio je Lovro Mazalin, također bivši cibos, koji je ubacio 21 koš, upisao 9 skokova i ukrao 4 lopte. Dvoznamekast kod gostiju bio je još i ljevoruki branič Ivan Batur (12 koševa), solidnu partiju pružio je i razigravač Borna Kapusta (9 koševa, 5 asista).

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije