Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI PORAZ

Trener Medveščaka: Nažalost, nemamo Jarija Kurrija ili Waynea Gretzkog

Medveščak
Foto: Karlo Ledinski
1/4
28.12.2014.
u 23:45

Bolji su bili domaćini iz Davosa sa 1:0

Hokejaši Medveščaka izgubili su i drugu utakmicu na Spenglerovu kupu. Nakon selekcije Kanade, od medvjeda je jači bio i domaćin Davos. Pred 7300 navijača u Vaillant Areni najtrofejnija momčad Spenglera (15 naslova) slavila je s 1:0. Presudio je gol Paulssona u 87. sekundi utakmice. Šteta, jer Medveščak je bio ravnopravan cijelu utakmicu, a u zadnjoj trećini toliko je pritiskao da je Davos jedva izlazio iz svoje trećine.

Frustrirani smo

– Frustrirajuće je izgubiti dvije utakmice u kojima ste bili ravnopravni. Nažalost, to je priča koja se ponavlja cijelu sezonu – i kada igramo dobro i stvorimo puno šansi, napadači nam ne uspiju zabiti. Nažalost, nemamo Jarija Kurrija ili Waynea Gretzkog – rekao je trener Medveščaka Doug Shedden, dok je Davosov trener Del Curto dodao:

– Medveščak me ugodno iznenadio, jako nas je namučio. Pokazao je da zaslužuje nastup na Spenglerovu kupu. Tko zna, možda se susretnemo opet u finalu.

Bek Mark Popović bio je najbolji u momčadi Medveščaka.

– Igrali smo jako dobro, ali što nam to vrijedi kada smo izgubili. No, ne predajemo se, još imamo popravni za ulazak u polufinale – rekao je Popović.

Za polufinale im treba pobjeda u današnjoj utakmici protiv Salavat Julajeva (15 sati), koji je drugi u skupini A (iza Geneve Servettea, a ispred Jokerita).

Igraju u dječjem terminu

– Igrali smo protiv njih prije dva tjedna u Ledenoj i izgubili 1:3, ali sada će biti sasvim druga priča, jer ovo je turnir. Smislit ćemo recept kako ih pobijediti. Ma bit ćemo spremni za Salavat iako će proći samo 16 sati od ove utakmice. Bit će malo neobično igrati u tri sata popodne, ali kao dijete volio sam igrati u tom terminu – poručio je Popović.

Domaćini iz Davosa nakon pobjede nad medvjedima otkrili su zašto je njihova momčad najtrofejnija u tom natjecanju.

– Svi ostali su sporiji na ledu, jer organizmi igrača nisu naučeni igrati hokej na 1600 metara nadmorske visine. Da bi se organizam prilagodio na te uvjete, treba mu sedam dana, a momčadi dolaze dan-dva prije turnira – rekao nam je čovjek iz organizacijskog odbora.

>> Trener Medveščaka: Obrana nam je potpuno zakazala!

Komentara 1

FU
FULL
18:39 29.12.2014.

Utakmica s naše strane je bila dobra, "drugi je par rukava" što Popović ne zna odigrati obranu u "dogovoru" s golmanom (ne samo on već i svi drugi), realizacija sigurnog pogotka je isto nula i sad je on igrač utakmice?? Od 2-3 šanse ( ne računam prečku) za siguran pogodak, realizacija 0, dodavanje i kontrola paka "standardna", kako se onda može pobijediti protivnik? U cijeloj toj našoj "smušenoj" igri trener Davosa je strahovao od zalutanog pogotka i ako se eventualno dogodi još jedan? eto "frke i panike" i to se znalo događati ali ne tako često. Sami igrači Davosa su se i "čudili" što mi to u stvari igramo i protiv koga igraju?? U toj cijeloj "zbrci i nauci" još smo i bili bolji u šansama za gol (izglednim) da na golu nije bio odličan Owuja još bi "pariranu" utakmicu završili i s kojim golom viška u mrežici?! Što se tiče "bombastičnog naslova"; kad bi Medveščak imao dva spomenuta velikana hokeja onda g. Shedden ne bi ni trebao biti na klupi jer i onako oni imaju sve "u malom prstu", osim ako ne želi nešto učiti od njih što mu ne bi uopće bilo loše za njegov bolji boljitak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije