Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI KUP

Trener Kustošije uoči Hajduka: Zvali su nas mala Barcelona...

Babić Kustošija
Sanjin Strukic/PIXSELL
01.10.2013.
u 11:00

– Ruže li igrači? Pa naravno da ruže. Nedavno su me u dva ujutro, nakon jedne pobjede, zvali iz diska s Jaruna: “Treneru, dođite s nama proslaviti...!” – kaže Babić.

Zagrebački prvoligaš Kustošija, nekadašnji Metalac, u kojemu je 1952. godine igračku karijeru počeo Otto Barić, već protiv Hajduka vodi 1:0. Barem nešto Zagrepčani imaju bolje od uglednih gostiju – teren. Na Poljudu grbavica, u zagrebačkoj Sokolskoj –- Wembley. I, zamislite, domaćini na njemu jučer nisu smjeli trenirati.

– Zamolio je to Hajduk, važno je da teren bude besprijekoran. Prihvatili smo, kao i molbu za odgodu utakmice, koja se trebala igrati prošli tjedan. Mi smo mali klub, a takve utakmice ne igraju se svaki dan. Želimo da to bude pravi praznik nogometa – kaže trener Kustošije Velimir Babić (47), nekadašnji kadet i junior Dinama u generaciji Jurčevića, Adžića, Dražena Bobana...

Ruže li igrači? Naravno!

Njegovi kolege smatraju ga fanatikom svoga posla, vrijednim, ambicioznim, vrlo predanim stručnjakom. Babić je 24 sata dnevno u nogometu, kao da vodi pravu, a ne malu Barcu.

– Tako su nam tepali kad smo bili petoligaši. Prošle sezone zabili smo čak 127 golova, a do utakmice s Hajdukom morali smo preskočiti osam prepreka. Izgubili smo finale Kupa ZNS-a od Lučkog, a u pretkolu razbili Zagorec 4:1. Mi i igramo u Barcinu ritmu, od početka rujna srijedom i nedjeljom. I dobro ga podnosimo, prvi smo na ljestvici, preskočili smo Dinamo iz Odranskog Obreža – dodaje Babić, kroz čije su ruke u NK Kustošiji prošli i Lokomotivin igrač Mario Šitum, zagrebaš Sven Dedić, interovac Mislav Oršić.

U klubu je okupio uglavnom dečke iz kvarta, u koje ima maksimalno povjerenje jer ih poznaje još iz mlađih kategorija.

– Važno mi je da im poznajem psihu, kako se ponašaju, kako reagiraju u pojedinim situacijama. Tako ih selekcioniram. Ruže li? Pa naravno da ruže. Nedavno su me u dva ujutro, nakon jedne pobjede, zvali iz diska s Jaruna: “Treneru, dođite s nama proslaviti...!”

Imate li mangupa koji mogu napraviti neugodnosti Hajdukovoj obrani?

– Mogli bi Ljuboja i Horvat, Dominović iz kakvoga slobodnjaka...

Za Kustošiju brani 21-godišnji Matija Vladić, inače i trener limača, dječaka rođenih 2003. godine. Među njima i sinovi bivših reprezentativaca, Darija Šimića i Tome Šokote, Roko Šimić i Tomas Šokota.

Ulaznice po 40 kuna

– Dečki su nadareni, među najboljima u generaciji, a tate su im na svakoj utakmici. Pritisak? Ma ne, Dario i Tomo nenametljivi su i mogu reći samo da su mi velika potpora – kaže Vladić.

NK Kustošija do jučer poslijepodne još nije prodao sve ulaznice za susret s Hajdukom. Torcida ne dolazi u zapadni Zagreb pa je određeni kontingent ulaznica još na raspolaganju. Ako ih ostane, bit će u prodaji danas od 9 do 12 sati po 40 kuna. Na stadionu bit će mjesta za 1300 gledatelja.

>> Hajduk podmirio dugovanje prema Šibeniku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije