Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Trener Kopenhagena najavio Rijeku: Parkirat će autobus...

Foto: Pixsell
1/2
01.10.2020.
u 08:16

Mislim da nije toliko važno što smo mi imali utakmicu, a oni nisu. Držim da prvenstvene utakmice za vikend mogu biti izazov nakon europske utakmice u četvrtak, kaže Stale Solbakken

"Mislim da će gosti imati opreznu taktiku, da će biti kompaktni s jakom obranom i strpljivo čekati kontru", rekao je uoči utakmice s Rijekom u 4. pretkolu Europske lige trener Kopenhagena Stale Solbakken (52). 

- U obrani imaju robusne igrače, ali i veznjake i napadače, koji momčadi daju neku dimenziju više. Znat će nas lako kazniti ako ne budemo djelovali kao momčad i ako ne budemo organizirani - smatra trener za kojega nogometni krugovi pričaju kako puno više pažnje posvećuje svojoj momčadi, nego li analizi protivnika.

Rijeka je za vikend odmarala, Kopenhagen igrao, ali tome trener domaće momčadi nije pridavao posebnu pažnju.

– Mislim da nije toliko važno što smo mi imali utakmicu, a oni nisu. Držim da prvenstvene utakmice za vikend mogu biti izazov nakon europske utakmice u četvrtak. Nama je raspoloženje u momčadi kakvo bi trebalo biti. Naravno da nije idealno jer nije nikada nakon što niste pobijedili u prethodnoj utakmici, ali definitivno postoji velika želja da se iskupimo. Nikome nije svejedno, a to mi je najvažnije – zaključio je Stale Solbakken.

Foto: PIXSELL

– Očekujem da ćemo nastaviti istim putem kao i do sada. Dobili smo veliko iskustvo u europskim utakmicama, ali zato što smo bili jako dobri u ovim eliminacijskim susretima. U zadnjih 14 sezona čak smo 13 puta igrali grupnu fazu i to je iskustvo velika prednost za nas - najavio je.

Utakmica je, zna se, bez gledatelja, a to će pomalo otežati stvari Dancima, smatra njihov strateg.

- Nemamo prednost domaćeg terena kakvu bismo imali da se igra s navijačima. Kroz analize smo upoznali dobro organiziranu Rijeku, to je momčad koja zna sve trikove i koja će nam otežati posao.

Ipak, s ritmom jedne utakmice nema problema.

– Ključni su faktori za pobjedu inicijativa i ritam, ali i strpljenje i mirnoća jer nas ne smije opterećivati to što se sve odlučuje u jednoj utakmici. U obrani moramo odigrati na europskoj razini, da smanjimo broj prilika koje će imati Rijeka.

Trener danske momčadi neće moći računati na standardnog veznjaka Rasmusa Falka i desnog braniča Gillerma Varelu. 

Uz Mateja Delača u Horsensu i Josipa Radoševića u Bröndbyju, u redovima FC Kopenhagena, Rijekina suparnika u 4. pretkolu Europske lige, bivši su igrač Zagreba i Osijeka Robert Mudražija te bivši igrač Lokomotive, 25-godišnji Karlo Bartolec.

Upravo je Bartolec kontrirao svome treneru rekavši kako je za njegov klub ovo utakmica od 15 milijuna eura i da očekuje da će se Rijeka baciti na  glavu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije