Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGUBILI OD OSIJEKA

Trener Hajduka nakon ispadanja: Optimist sam

Osijek - Hajduk
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/8
05.12.2018.
u 20:09

Osijek je u polufinalu Kupa nakon što je u Gradskom vrtu pobijedio Hajduk 2:1 (2:0). Bila je to već treća pobjeda bijelo-plavih u trećoj utakmici protiv Hajduka ove sezone.

Bila je to čudna utakmica, Osijek je nakon 2:0 vodstva golovima Bočkaja i Hentyja imao kontrolu nad događanjima na terenu, onda i priliku da rano zaključi utakmicu jer su prvo Hajradinović pa Marić bili u prilikama koje se ne smiju propustiti, jedan na jedan s gostujućim vratarom, no umjesto toga pružili su gostima šansu da se vrate u igru. Ulaskom Gyurcsa  u 50. minuti Hajduk koji do tada nije imao udarac na vrata je dobio novu energiju, 15 minuta trajao pritisak gostiju koji je pogotkom zaključio upravo mađarski nogometaš koji je prethodno pogodio i vratnicu. Za potpuni povratak Hajduk ipak nije imao daha. 

- Dobro smo ušli u utakmicu, znali smo da će Osijek biti goropadan da će nas pokušati ugurati u 20 metara i nažalost u tim refulama Osijeka od po 5-10 minuta zabili su nam dva gola. U nastavku smo sa Gyurcsom dobili što smo htjeli i potpuno se nametnuli Osijeku i izdominirali do zadnjih 10 minuta, stvori par šansi polušansi, zabili smo gol i osjetilo se u zraku da možemo zabiti i drugi - komentirao je nakon utakmice trener Hajduka Siniša Oreščanin.

Unatoč porazu utakmicu protiv Osijeka doživio je kao školu za svoju momčad.

- Optimist sam jer vidim da momčad ima potencijala što je danas pokazala i vjerujem u svjetlu budućnost. Ovu utakmicu gledam kao stavku u odrastanju moje momčadi jer Osijek je jedan od najgoropadniji momčadi na svome terenu - zaključio je Oreščanin koji je, nakon Kopića i Vulića, već treći trener Hajduka ove sezone protiv kojeg je Zoran Zekić slavio.

- Dobili smo tešku utakmicu koja nije trebala biti teška, imali smo 2:0, nakon toga i tri "mrtvaca" i trebalo smo je riješiti puno ranije. U kakvom smo psihološkom stanju bili nakon Rijeke najbitnije je da smo prošli u polufinale, da prvi dio sezone privedemo kraju, pregrupiramo se i, očekujem, osvježimo preko zime - komentirao je trener Osijeka priznajući kako jedva čeka stanku. 

- Danas je točno šest mjeseci kako smo krenuli u sezonu i vidi se da smo energetski prazni. Nadam se da ćemo imati dovoljno snage odigrati ove dvije utakmice - zaključio je Zekić.

Ključne riječi

Komentara 10

DU
Deleted user
20:40 05.12.2018.

Hajduk mora imati trenera s optimizmom. Ipak je to "momčad svih momčadi" - oni su toliko mentalno jaki - ma, mogu zaredom izgubiti devet utakmica. Skupe, stisnu glave skupa, napumpaju se parolama i glatko izgube i desetu utakmicu. To jee ona snaga koja daje optimizam. Kako vidimo - nogometni put u pakao popločen je niškoristi upravom koju bira ulica.

AM
ante_maja
21:04 05.12.2018.

od najvećeg Hrvatskog kluba ste napravili prosječni,za 5-6 mjesto..svaka čast od stručnjaka koji su ga vodili i udruge naš hajduk koji su im diktirali!! Bravo!

DU
Deleted user
21:24 05.12.2018.

dišpet..ludilo brale...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije