Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPREMAN ZA DERBI

Trener Hajduka: Lijepo je i slatko pobijediti... Vjerujem da će tako biti protiv Dinama

Hajduk održao konferenciju za medije uoči utakmice protiv Rijeke
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
11.03.2022.
u 15:16

- Dobra je vijest da na raspolaganju imam dovoljan broj igrača i svi su željni igre. Krovinović je upitan za utakmicu. Trenirao je posljednjih dana.

Valdas Dambrauskas, trener nogometaša Hajduka, vjeruje da njegova momčad, ove subote od 18 sati na Poljudu, može po drugi put ove sezone pobijediti velikog rivala Dinamo.

U pitanju je utakmica 27. kola Prve HNL, a podsjetimo kako su Splićani ranije u sezoni slavili u Zagrebu protiv Dinama s 2:0. Strijelci su na maksimirskom stadionu bili Livaja i Sahiti.

- U odličnom raspoloženju dočekujemo ovu derbi utakmicu. Tjedni kao što je ovaj su najbolji za trenere, jer kada igraš velike i ovako važne utakmice ne treba dodatno motivirati momčad. Moram se isključivo baviti taktikom za susret. Mogao bih reći da čak treba smiriti momke kako ne bi izgorjeli u očekivanju samog susreta. Treba obuzdati emocije - rekao je Dambrauskas.

06.03.2022., Pula - Hrvatski Telekom Prva Liga, 26. kolo, NK Istra 1961 - HNK Hajduk. Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

Hajduku ovaj susret dolazi nakon dvije utakmice u prvenstvu, u nizu, kako nije pobijedio. Prvo je Rijeka slavila na Poljudu 3:1, a potom je splitski klub uzeo samo bod na gostovanju kod Istre 1961 u Puli (1:1).

- Igrat će momčad za koju mislim da će najbolje reagirati i koja može ostvariti naš cilj u ovom dvoboju, a to je pobjeda. Neću otkrivati sastav, sve će se vidjeti u subotu na terenu. Dobra je vijest da na raspolaganju imam dovoljan broj igrača i svi su željni igre. Krovinović je upitan za utakmicu. Trenirao je posljednjih dana, ali je tek u četvrtak obavio potpuni trening. Odluku ćemo o njemu donijeti kasnije. Livaja i Kalinić? Ne slušam što se priča i ne želim da meni i mom stožeru takvo što poremeti fokus. Njihove karijere, golovi i igre najviše govore o njima. Žele pobjeđivati s Hajdukom i to nas ujedinjuje u svemu.

Litavski strateg na kraju je zaključio:

- Svaki puta kada pobijediš je lijepo i slatko, ali su ipak najslađe pobjede na Poljudu. Tada se osjeti posebna strast i energija. Vjerujem da ćemo to osjetiti ove subote.

Ključne riječi

Komentara 4

KA
kažemja
03:03 12.03.2022.

Tko god pobijedi , Hajduk neće biti prvak.

Avatar barba_barba
barba_barba
15:42 11.03.2022.

Za Dinamo, nakon dugo vrimena utakmica pred publikom

RA
radolizem
15:33 11.03.2022.

Kačaniklića nema, nema ni Krovinovića, Edouk je isto već duže vrijeme ozlijeđen. Kad imaš 3 stranca koji su ozlijeđeni, onda znaš da nisi dobro kupio. Ok i Dinamo ima ozlijeđene Ademija i Ivanušeca, no Dinamo je pogriješio da Ademija i Ivanušeca nije na vrijeme prodao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije