Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDA IZA REŠETAKA

Trebao postati predsjednik saveza, a samo dan prije toga osuđen na 37 mjeseci zatvora

Gicu Popescu
Foto: screenshot/youtube
04.03.2014.
u 15:35

Uz Popescua osuđeno je još sedam rumunjskih nogometnih dužnosnika, a redom to su George Copos, Mihai Stoici, Cristi Borcea, Jean Pădureanu, Ioan Becali, Victor Becali i Gheorghe Neţoiu.

Samo dan prije nego što je trebao postati predsjednik rumunjskog nogometnog saveza, bivši igrač Tottenhama i Barcelone Gica Popescu osuđen je na 37 mjeseci zatvora zbog utaje poreza i pranja novca.

Uz Popescua osuđeno je još sedam rumunjskih nogometnih dužnosnika, a redom to su George Copos, Mihai Stoici, Cristi Borcea, Jean Pădureanu, Ioan Becali, Victor Becali i Gheorghe Neţoiu. Oni su zajedno osuđeni na 34 godine i tri mjeseca zatvora te nemaju pravo na žalbu.

Ta osmorka tereti se da je u razdoblju od 1999. do 2005. godine državu oštetila za neplaćanje 1,700.000 eura poreza te kako su iz bukureštanskog Dinama i Rapida, Otelul Galatija te Glorije Bistrite izvukli više od deset milijuna eura.

 

Komentara 2

DU
Deleted user
15:41 04.03.2014.

idealan kandidata za hns

DA
davos24
15:55 04.03.2014.

U kakvom svijetu mi živimo. Pitam se da li je lakše potražiti taj novac ili ga namaknuti od nacionaliziranja dijela banaka nego smaknuti personalnu povijest i dostignuća

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije