Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

Trebalo mu je uskratiti da sudi derbi, ali suci su najveći mulj hrvatskog nogometa

Mario Zebec
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
26.01.2021.
u 09:34

Mario Zebec je dinamovac i to je naprosto jače od njega. Ne može se suzdržati...

Još od finala Hrvatskog kupa 2018. godine u Vinkovcima, kada je svojom sudačkom izvedbom na štetu Hajduka beskompromisno najavio kandidaturu za Dinamova povjerenika za Varaždin i Međimurje, Mariju Zebecu trebalo je uskratiti šansu da ponovno sudi derbije Dinama i Hajduka.

Nalagao bi to respekt prema tradiciji najvećega hrvatskoga derbija, ali i elementarni respekt prema gledateljima.

Na isti način, dakle dekretom, Zebecu je trebalo uskratiti i sutrašnji derbi u Maksimiru jer taj se 38-godišnji sudac u proteklome kolu ponovno kompromitirao besramnim pogurancem Dinamu.

Pa makar se radilo o najobičnijem krivo dosuđenom autu u Velikoj Gorici, bio je to potez iz kojega se iščitavala Zebecova namjera, po istoj špranci kao i u spomenutom finalu Kupa. Mario je dinamovac i to je jednostavno jače od njega. Ne može se suzdržati...

Tako dolazimo do situacije koje smo se i pribojavali da će se kad-tad pojaviti; da će naši suci, ili zbog svoje netalentiranosti ili pak predumišljaja, doskočiti i VAR-u, odnosno da ih on neće moći spriječiti u njihovim brljotinama.

Kao što u proteklom kolu nije spriječio ni Marija Zebeca u Velikoj Gorici, ni Igora Pajača koji je u Puli teško pogriješio na štetu Slavena Belupa. Da paradoks bude veći, obojica su međunarodni suci s Fifinom značkom, što dosta govori o sudačkoj organizaciji koja im je taj status dodijelila.

Nažalost, opet se potvrđuje kako su suci i njihovi pokrovitelji i šefovi najveći mulj hrvatskog nogometa i da on u svojim najštetnijim oblicima opet izbija u prvi plan, baš kada je pred nama jedna od najdramatičnijih polusezona u kontekstu borbe za prvaka i borbe za ostanak. Odsad će, zahvaljujući Zebecu i Pajaču, svaka iole škakljivija sudačka odluka biti pod golemim povećalom, a svaki sudac pod neslućenim pritiskom, čak i oni u VAR sobama.

Prvi Zebec sutra na derbiju u Maksimiru, u svom već 40. nastupu u Dinamovoj utakmici u svim natjecanjima. A tek mu je 38 godina...

Ključne riječi

Komentara 31

ST
stefj
10:59 26.01.2021.

Ne sjećam se da su ovakvi članci bili protiv sudaca koji su godinama otvoreno pomagali Hajduku ili koliko se u zadnje vrijeme navlači za Osijek. Osim toga, prošlih godina, a i u ovoj sezoni, poprilično je bilo suđenja koja su više navlačila za protivnika... Zavist i jal su gadne stvari, a jako je gadno kada je toliko vidljiva kod novinara, koji bi navodno morali biti objektivni. Samo navodno... A isto tako, interesantno je kako se ovakvi članci pojave svaki puta pred utakmicu s Hajdukom...

Avatar mladen valentić
mladen valentić
13:04 26.01.2021.

Treba suditi onaj sudac koji je previdio očito igranje Hajdukovog vratara rukom izvan šesnaesterca, spriječivši Dinamo da postigne gol Hajduku i ne isključivši vratara Hajduka, ili slučajevi kad isti sudac pogođenu loptu u ruku Ademija, koji tu ruku miče iza leđa, a ona ga pogađa, uz VAR svira jedanaesterac za Hajduk, a drugi puta slično igranje rukom igrača Hajduka, također uz VAR asistenciju ne svira kazneni udarac za Dinamo. Također zaboravljate smješni penal koji je Hajduku sviran protiv Zagreba, kad Mujan pada, a najbliži igrač Zagreba je bio metar udaljen od njega!

ON
ON
14:30 26.01.2021.

Polako i vjetar pomaze Dinamu da bude prvak Hrvatske.Nije Dasovic ovdje kriv,tko je urednik i glavni urednik treba se pitati.Gdje je nestala objektivnost?Zasto novinari pisu ponekad stvari koje nemaju veze sa vezom,to treba pitati urednike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije