Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRO RUN

Traži se Kenijac za štafetu Gradskog ureda

Dino Bošnjak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
08.03.2016.
u 08:00

'Cilj nam je na utrke dovesti pet do deset tisuća trkača, dakle ukupno između 70 tisuća do 100 tisuća trkača godišnje.'

Cro Run je novi atletski projekt u Hrvatskoj. Riječ je o nacionalnom sustavu utrka za promicanje vrijednosti zdravlja, sporta i obitelji. Ove godine Cro Run obuhvatit će osam utrka – Proljetni zagrebački polumaraton (20. ožujka), Plitvički maraton (5. lipnja), Karlovački cener (10,. lipnja), Baranjski polumaraton (25. rujna), Medulinski cener (1. listopad), Šibenski cener (22. listopada), Krapinski cener (10. prosinca) te Novogodišnju utrku u Dubrovniku (31. prosinca).

– Cilj nam je na utrke dovesti pet do deset tisuća trkača, dakle ukupno između 70 tisuća do 100 tisuća trkača godišnje – rekao je Siniša Ergotić, voditelj tog ambicioznog tprojekta.

Osim glavnih utrka održat će se i druge utrke: Obiteljska štafeta, Liga poslovnjaka i Dječja utrka.

Prvi na rasporedu bit će Proljetni zagrebački polumaraton. Start će biti ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice, a broj trkača bit će ograničen – 2000 za polumaraton, 1000 za štafetu te 2000 za utrku građana na pet kilometara.

– Jednu štafetu prijavit će i Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport. Samo još pregovaramo s jednim Kenijcem da nam trči kao četvrti u štafeti – rekao je u šali Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

>> Marija Vrajić prva na maratonu u Trevisu

Komentara 1

Avatar NeNormalan
NeNormalan
10:00 08.03.2016.

Pa to nije problem u gradskom uredu ima kenjaca koliko hoćeš

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije