Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKIN HONDE

Toyota odlazi iz Formule 1

Toyota
AFP
03.11.2009.
u 22:30

Svijet najelitnijeg automobilističkog natjecanja napušta i drugi japanski proizvođač nakon što se na kraju prošle sezone iz Formule 1 povukla Honda.

Naime, više svjetskih medija u utorak navečer je donijelo vijest kako Toyota definitivno odlazi iz Formule 1, a službeno bi to trebalo biti objavljeno u srijedu.

Čelnici japanskog proizvođača automobila shvatili su kako u proračunu za 2010. nema dovoljno novca za financiranje F1 momčadi, a rješenje vide u povlačenju, o čemu se špekuliralo tjednima.

Toyota je ove sezone zauzela peto mjesto u poretku konstruktora u Svjetskom prvenstvu. Osvojila je 59.5 bodova, a najviše je tome pridonio Jarno Trulli (32.5 boda).

Timo Glock je osvojio 24 boda, a nakon što se ozlijedio, završne je dvije utrke umjesto njega odradio Japanac Kamui Kobayashi koji je u Abu Dhabiju završio na šestom mjestu.

Komentara 2

FC
fcod
11:08 05.11.2009.

Sad treba samo kupiti tu momčad za 1USD, pa ubaciti mercedosov motor i još par pametnih detalja (samo ne znam kojih) i eto bivše Toyote uz bok Brawnu

BA
bazzaretta
23:14 03.11.2009.

Super! E sad nek se vrate proizvodnji KVALITETNIH automobila, a ne ovo smece sto su proizveli u zadnjih 5-6 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije