Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE KRŠE SPORAZUM CONCORDE

Toyota napustila formulu zbog financijske krize

Toyota
Reuters
04.11.2009.
u 10:21

Iz Toyota Motor Corporationa u srijedu su objavili odluku o povlačenju iz svijeta formule 1, piše na službenim stranicama F1 koji se pozivaju na više japanskih medija.

Izvanredni sastanak odbora Toyote zakazan je da bi formalizirao odluku, a nju je odmah nakon toga medijima potvrdio predsjednik Akio Toyoda.

- S obzirom na trenutačno ekonomsko okruženje, shvatili smo da nemamo izbora osim povući se iz Formule 1 - rekao je Toyoda.

Timo Glock ove je godine sjedio u Toyotinu bolidu, a velika želja mu je sljedeće godine biti momčadski kolega s Robertom Kubicom u Renaultu. Njegov menadžer Hans Bernd nije bio siguran da su glasine o Toyotinu izlasku iz formule točne, ali je samo kratko rekao..

- Ali to me ne bi iznenadilo - rekao je Bernd za Bild.

Izvršni direktor F1 Bernie Ecclestone rekao je Daily Telegraph da ne bi bilo kršenje sporazuma 2012 Concorde koji je potpisan ove godine, a po kojem su sve momčadi trebale ostati u natjecanju tri godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije