Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREĆA ETAPA

Tour de France: Pobjeda Groenewegena za oproštaj od Danske

Tour de France
Annegret Hilse/REUTERS
03.07.2022.
u 19:44

I u ovoj trećoj etapi dogodio se pad određenog broja biciklista u završnom dijelu vožnje, desetak kilometara prije cilja dok se staza sužavala, no pad nije imao utjecaja na najveće favorite ovogodišnje utrke

Nizozemski biciklist Dylan Groenewegen pobjednik je treće etape prestižne utrke Tour de France, koja se u dužini od 182 kilometra vozila između danskih gradova Vejlea i Soenderborga.

Kao i dan ranije, tako je i treća etapa bila konfiguracijski ravna i ne pretjerano zahtjevna, a o svemu se odlučivalo u samom finišu. Groenewegen je, pak, u toj završnici nadjačao belgijske bicikliste Wouta van Aerta i Jaspera Philipsena.

I u ovoj trećoj etapi dogodio se pad određenog broja biciklista u završnom dijelu vožnje, desetak kilometara prije cilja dok se staza sužavala, no pad nije imao utjecaja na najveće favorite ovogodišnje utrke.

U žutoj majici, namijenjenoj vodećem u ukupnom redoslijedu, ostao je Belgijanac Van Aert koji je drugu i treću etapu okončao na drugom mjestu.

Nakon dana stanke u ponedjeljak utrka se nastavlja u utorak kada se počinje voziti francuskim cestama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije