Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLADIONIČARSKA NAJAVA

Tottenham na posljednje tri utakmice s Liverpoolom nije uspio zabiti gol

Tottenham - Partizan
Foto: Press Association/PIXSELL
10.02.2015.
u 07:15

Statistika posljednjih sezona ide u prilog Liverpoolu, od posljednjih šest međusobnih utakmica redsi su dobili četiri, a Spursi samo jednu, uz jedan remi

Liverpool iz kola u kolo na terenu djeluje sve bolje i konkretnije, redsi su se izvukli iz rezultatske i igračke krize te se polako približavaju mjestima koja vode u europska natjecanja. Posljednji prvenstveni poraz nanio im je Manchester United još sredinom prosinca 2014., a od tada je Liverpool nanizao pet pobjeda i tri remija. U isto vrijeme na Anfieldu nisu izgubili od početka studenog te pred svojim navijačima imaju tri pobjede i tri remija. Neki će reći kako ni to nije dovoljno, no s obzirom na sve turbulencije i nedaće s kojima se morao boriti menadžer Brendan Rodgers, redsi još i dobro stoje, piše Goal.com.

A pravi izazov ih tek čeka jer im u goste stiže sve uvjerljiviji Tottenham koji je u posljednjih nekoliko kola pokazao izuzetan napredak. No statistika posljednjih sezona ide u prilog Liverpoolu, od posljednjih šest međusobnih utakmica redsi su dobili četiri, a Spursi samo jednu, uz jedan remi. UZ to, Tottenham je na Anfieldu u posljednjih dvanaest godina slavio samo jednom (još u svibnju 2011. godine!). Redsi ove sezone doma imaju pet pobjeda, pet remija i dva poraza, uz gol-razliku 17-11. I dalje je najveći problem neefikasan napad jer zabili su samo 33 gola u 24 utakmice, a najbolji strijelci su kapetan Steven Gerrard i Raheem Sterling koji su zabili po pet golova ove sezone. Rodgers i dalje izvan momčadi drži Marija Balotellija, ali i našeg Dejana Lovrena koji su iz momčadi ispali zbog očajno loše forme. Iskreno, nitko niti ne pita za njih jer redsi vrijedno skupljaju bodove, no pitanje je kako će se postaviti protiv izuzetno ofenzivnog Tottenhama. trojac ispred vratara Mignoleta - Can, Škrtel i Sakho - djeluje sigurno, pomažu im Moreno, Leiva i Henderson, a prema naprijed 'pogledavaju' Coutinho, Lallana, Gerrard i Sterling. Sustav 3-5-2 Rodgers kombinira s 3-4-3 (protiv Evertona je izgledalo dovoljno opasno prema naprijed i poprilično sigurno u obrani!), pa tako nešto treba očekivati i protiv Tottenhama.

Menadžer Spursa Mauricio Pochettino u gostima forsira sustav 4-2-3-1 i to u većini utakmica izgleda dobro. Tottenham ove sezone na strani ima šest pobjeda, dva remija i tri poraza, uz gol-razliku 17-16. I tu je najveći problem, porozna obrana! Tottenham uz Swansea ima najlošiju obranu od prvih deset klubova na prvenstvenoj ljestvici, primili su spursi ove sezone 31 gol, a zabili su ih 37. Drugi je problem 'strah od velikih' jer u gostima su izgubili od Chelseaja i Manchester Cityja, remizirali s Arsenalom, mučili se s Leicesterom, Hullom, Sunderlandom... Samo na dva gostovanja nisu primili gol i to je najveća Pochettinova briga. U isto je vrijeme Tottenham doma 'nalupao' Chelsea 5:3, sredio je i Arsenal, remizirao s Manchester Unitedom. No u 3. kolu, na samom kraju kolovoza 2014. Liverpool ih je White Hart Laneu dobio 3:0 i taj ih poraz strašno 'žulja'. Nije Tottenham tada bio uigran, ovo je potpuno nova momčad koja tek sad igra 'pravi nogomet' i na Anfieldu će željeti osvetu.

A kvalitete za to definitivno imaju, spursi prema naprijed djeluju vrlo uvjerljivo - 21-godišnji Harry Kane jedno je od najugodnijih iznenađenja ove sezone u Premier League, zabio je 12 golova i iz momčadi istisnuo 'veličine' poput najčešće 'neprilagođenog' Adebayora ili 'izgubljenog' Soldada. Tu je i sve bolji Lamela (22), a iza njih je još jedan 'adut', Danac Christian Eriksen koji iz sezone u sezonu igra sve bolje, a tek su mu 22 godine. No dečko je prošao Ajaxovu nogometnu školu i za mnoge je u Premier League doslovno 'izmislio nogomet'. U veznome redu je belgijski dvojac Dembele i Chadli, tu je i Alžirac Bentaleb te Mason, a ispred vratara Llorisa obrambeni zid čine Rose, Vertonghen, Dier i Walker, a po potrebi 'uskače' Fazio.

Spursi su, ukupno gledajući, vrlo mlada i potentna momčad. Samo zbog nedovoljnog iskustva primaju previše golova, no sad će na Anfield doći sa željom za osvetom i baš je to najveća opasnost za Liverpool. Realno, sva su tri znaka moguća u ovoj utakmici, najizglednije bi bilo da će biti golova na obje strane iako Tottenham na posljednje tri utakmice nije uspio zabiti Liverpoolu...

Liverpool i Tottenham igraju u utorak, 10. veljače, od 21 sat.

>> Kladioničarske najave pratite na portalu Goal.com

>> Evo tko je najisplativiji igrač u Premier ligi: Lovren bolji od Di Marije i Mangale!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije