Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JEDAN KIKS

Tottenham bi mogao ostati bez Europe: Poveli golom Kanea pa doživjeli domaći debakl

Tottenham Hotspur v Brentford - Premier League - Tottenham Hotspur Stadium
John Walton/PRESS ASSOCIATION
Autori: Vecernji.hr, hina
20.05.2023.
u 16:53

Spursi lako mogli ostati i bez mjesta u Europi, budući da je sedmo mjesto posljednje koje vodi u europska natjecanja (Konferencijska liga), a za leđima su i Villa i Brentford

U prvom nedjeljnom ogledu pretposljednjeg 37. kola engleske Premier lige, nogometaši Brentforda su u gostima pobijedili Tottenham s 3-1.

Utakmica je počela dobro za Tottenham koji je poveo već u osmoj minuti. Kratko je slobodni udarac izveo Kuleševski, dodao do Harryja Kanea koji je silovito i precizno s minimalno 25 metara pogodio suparničku mrežu i tako nastavio sa svojom vrhunskom golgeterskom formom unatoč slaboj momčadskoj sezoni.

Bio je to Kaneov 28. prvenstveni pogodak ove sezone te je i dalje na drugom mjestu ljestvice strijelaca, iza Erlinga Haalanda koji je na 36 golova.

U prvom dijelu Tottenham je bio puno bolji, ali to nije materijalizirao povećanjem vodstva. U nastavku je uslijedio potpuni preokret i to najviše u režiji Kamerunca Bryana Mbeuma koji je postigao dva pogotka, u 50. i 62. minuti za vodstvo gostiju.

Posljednji udarac Tottenhamu je zadao Yoane Wissa u 88. minuti, a igrač utakmice Mbuemo je tada bio asistent. Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić je u igru ušao na mjesto lijevog beka umjesto Bena Daviesa u 83. minuti susreta.

Tottenham je izgubio petu prvenstvenu utakmicu od posljednjih sedam te ostao sedmi na ljestvici i ima isti broj bodova kao Aston Villa, a Brentford mu je došao na bod zaostatka.

Spursi lako mogli ostati i bez mjesta u Europi, budući da je sedmo mjesto posljednje koje vodi u europska natjecanja (Konferencijska liga), a za leđima su i Villa i Brentford. Ove sezone Tottenham ima omjer pobjeda i poraza 17-14, uz šest remija.


 
 

Komentara 1

Avatar southman
southman
21:57 20.05.2023.

Pola golova mu je namjestio Perišic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije