Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomislav Gabrić:

'Bilo je teško kad me Cibona otpisala, a u Srbiji su me odlično prihvatili'

Tomislav Gabrić
Igor Kralj/PIXSELL
03.01.2016.
u 14:45

Kao prvom hrvatskom košarkašu u srpskom klubu, u Valjevu mi poklanjaju posebnu pažnju.

Nakon što je momčad napustio krilni-centar Marko Jagodić Kuridža, Ciboni bi za popunu kadra jako dobro došao igrač kalibra Tomislava Gabrića (20, 203 cm). No, Gabrić će večeras u Draženovu domu biti nasuprot cibosa (19 sati), kao član Metalca iz Valjeva.

A još proljetos, Tomislav je bio u Ciboni čija je struka odlučila ne produžiti mu ugovor.

Dobra odluka

– Bilo mi je teško to prihvatiti, no moram biti i zahvalan Ciboni za dvije sjajne godine. Sad kada vidim da je otišao Kurižda, koji mi je bio podrška kada sam selio u Srbiju, malo mi je krivo što se sve tako odvilo, no držim da sam za svoju karijeru donio dobru odluku.

Kad je čuo da je Gabrić slobodan igrač, trener Metalca Vladimir Đokić nazvao je Tomislava i osobno ga nagovarao da postane prvi hrvatski košarkaš koji će zaigrati za neki srpski klub. A za rođenog Drnišanina to nije bila laka odluka.

– Znate, ja sam iz sredine koja je u prvoj polovici 90-tih, kada se ja još nisam ni rodio, proživjela jako teške ratne trenutke te je stoga i meni vezano uz ovu odluku ispočetka bilo teško. No, prebrodio sam to i čini se da sve dolazi na svoje. Nisam znao što me u Valjevu čeka, a na koncu je ispalo da su me jako dobro prihvatili. Nitko nikada u klubu nije radio razliku između mene i srpskih košarkaša, nisam imao niti jednu neugodnu situaciju, a čak mi se čini da mi poklanjaju više pažnje no što bi to bilo prema običnom strancu.

S obzirom da su u prvom dijelu ABA lige svi hrvatski klubovi gostovali u Valjevu, njemu je ovo prvo gostovanje u Hrvatskoj u dresu srpskog kluba.

Želja za dokazivanjem

– Moji poslodavci pustili su me kući dva dana prije Nove godine jer me nije bilo pet mjeseci pa sam u Zagreb stigao iz Drniša, a ne iz Valjeva. Jako sam sretan što sam ponovo u našem glavnom gradu koji u ovo Božićno vrijeme izgleda čarobno.

Sudbina je htjela da mu prvi nastup na hrvatskim parketima u dresu srpskog kluba bude protiv bivšeg kluba.

– Ja ću se u toj utakmici profesionalno boriti za boje sadašnjeg kluba i nadam se da mi to Smogovci, koji su mi ljetos slali poruke podrške, neće zamjeriti. Možda će tu biti i malo želje da dokažem da me se Cibona olako riješila, no moram se čuvati da u toj želji ne izgorim.

>>Novi šok u Ciboni! Kuridža: Pogodio me Rimčev odlazak

Komentara 2

HH
helgin@hogar
19:53 03.01.2016.

i ne vracajte se vise! toliko nizerazrednih klubova ima i bas u srbiju, fuj! da moje dijete tako odluci, usprkos mom protivljenju, ubio bih se onog trenutka kad bi krocio u srbiju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije