Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi pod tornjem

Novi šok u Ciboni! Kuridža: Pogodio me Rimčev odlazak

Marko Jagodić-Kuridža
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
02.01.2016.
u 14:00

Onaj naslov prvaka ABA lige u Beogradu ostat će mi kao najsvjetliji trenutak karijere. Ne podcjenjujem se, no to se nikad neće ponoviti.

Cibona je doživjela težak udarac. Nakon tri i pol sezone vjernosti, startni krilni centar Marko Jagodić Kuridža (28, 205 cm) zatražio je raskid ugovora, na što je zbog kašnjenja plaća stekao i pravo pa odlazi u češki Nymburk koji igra u jakoj VTB ligi.

– Imao sam ponuda i prije, ali bih svaki put pronašao motiv da ostanem. No, odlučio sam se i ja konačno okušati vani, jer igranje u Hrvatskoj nisam doživljavao kao igranje u inozemstvu.

U Ciboni sam uživao

A Marko, premda je rođen u Zadru, zapravo je državljanin Srbije. Do osme godine živio je u Obrovcu, a kada je počela akcija Oluja, izbjegao je zajedno s roditeljima, koji mu pak nisu branili da se vrati u Hrvatsku i ovdje zarađuje za kruh.

– Nisam znao kako će me ljudi prihvatiti, no u Ciboni nitko nikad nije radio razliku između hrvatskih igrača i mene. Nikad mi državljanstvo nije predstavljalo bilo kakvo opterećenje. U Cibonu me doveo Veljko Mršić, kojemu sam jako zahvalan na tome, baš kao i Rimcu i Golemcu koji su me igrački najviše podigli. Nedavni Rimčev odlazak iz kluba me pogodio, no ovo nema veze s tim jer odlazim teška srca zbog svih prijatelja koje sam u Ciboni i Zagrebu stekao.

Neki misle da je Marko požurio jer bi na ljeto zacijelo imao više ponuda.

– Svi mi na to skreću pažnju i možda sam ja i pogriješio, no moram stati iza ove odluke kao i iza svih onih kada sam odlučio ostati. Onaj naslov prvaka ABA lige izboren u Beogradu bit će mi možda i najsvjetliji trenutak u karijeri. Nije da se podcjenjujem, no to što smo mi tada napravili nikad se neće ponoviti.

Otišao za više novca

Uz žaljenje što Kuridža neće igrati sutra protiv Metalca (19 sati) ali i do kraja sezone, izvršni dopredsjednik kluba Aco Petrović ističe:

– Markov zahtjev za raskid ugovora dobili smo od njegova menadžera nakon ponoći, u 1.32. Iako je znao da uskoro treba početi normalna dinamika isplate, a ima i zajamčeni ugovor koji bi naplatio najkasnije na ljeto uz pomoć Fibe, Marko nas je stavio pred svršeni čin. Ne treba nam sada patetika, jer priča da se boji da neće dobiti svoj novac ne stoji, nego treba reći da je otišao zbog više novca.

>> Velik udarac za Cibonu: Kuridža odlazi u Češku

Komentara 2

Avatar links
links
17:24 02.01.2016.

ti si Aco tužio i naplatio dug sa kamatama prije par godina od te iste Cibone!!! sada umjesto da tražiš sponzore vodiš privatne ratove i gomilaš funkcije, navodno si i sebi osigurao bezobrazno visok ugovor sa klubom koji neplaća igrače, sramota!!!!!!!

RI
rikavac
15:33 02.01.2016.

Otice svi dok god Cibonu vode Aco i onakvi ko Aco jer gledaju samo svoj interes i nista drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije