Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI ČOVJEK ZAGREBA

Tomašević jasan: Maksimirom nećete upravljati kao do sada

U Zagrebu predstavljena monografija 70. Zagreb Meeting - Hanžekovićev memorijal
Jurica Galoic/PIXSELL
09.06.2021.
u 12:15

– Ljubitelj sam različitih sportova. Volim gledati nogomet, rekreativno se bavim trčanjem i snowboardom. Volim gledati i rukomet i košarku. Trudit ću se nekako ravnomjerno pojavljivati na sportskim priredbama različitih sportova – dodao je novi gradonačelnik

Tomislav Tomašević, novi zagrebački gradonačelnik, došao je na predstavljanje monografije “70 godina memorijala Borisa Hanžekovića”. Bio je to prvi put da se pojavio na nekom javnom događaju otkako je preuzeo funkciju čelnog čovjeka grada.

Iznimno mi je drago što je moje prvo protokolarno obraćanje kao novog gradonačelnika posvećeno sportu, i to ne bilo kojem sportu, nego kraljici sportova, i ne bilo kojem natjecanju, nego najstarijem u Hrvatskoj. Ponosni smo što smo domaćini ovakvog događaja, koji privlači sve veći broj svjetskih imena i sve veći broj gledatelja. S veseljem ću prolistati ovu monografiju i čekati novi Hanžekovićev memorijal. Grad Zagreb i dalje će biti partner ovakvim natjecanjima i podupirat će razvoj sporta – rekao je Tomašević.

Jedna od vaših izjava u predizbornoj kampanji, vezana i za sport, bila je da s manje novca moramo napraviti više.

– Da, riječ je o infrastrukturi koja se ne koristi koliko bi trebalo. Tu ne mislim samo na čisto sportske objekte, već na školska igrališta i dvorane. Prilično mi smeta što Grad Zagreb ne može održavati ta školska igrališta, već ih daje u najam. Na takvim igralištima mladi ne mogu besplatno igrati košarku ili nogomet. Mislim da se optimalno mogu koristiti ti sportski objekti. Naravno, potrebna su i neka veća ulaganja u sportske objekte. Financijska situacija u gradu nije dobra i trebat će nekoliko mjeseci da se to stabilizira, ali vjerujem da će za sport uvijek biti onoliko koliko bude trebalo – istaknuo je gradonačelnik.

Hoće li se pod vašim vodstvom sredstva malo pravednije dijeliti na sportove i klubove u odnosu na eru pokojnog Milana Bandića?

– Tim se problemom još nisam uspio baviti jer sam službeno tek drugi dan gradonačelnik, ali i ta će tema sigurno doći na dnevni red. Sigurno je da ću gledati da se ta sredstva transparentno i pravedno dijele sportskim savezima grada Zagreba. Ključna je baza. Nama treba da se što više djece bavi sportom i zato je važna ta infrastruktura. Ne bude li se sve više djece bavilo sportom, bit će sve manje dobrih, profesionalnih sportaša. S druge strane, važno mi je da se i što više građana bavi nekom rekreacijom. Po tom pitanju Zagreb jako puno zaostaje za nekim dugim europskim metropolama – naglasio je Tomašević.

Koji vam je sport najviše prirastao srcu?

– Ljubitelj sam različitih sportova. Volim gledati nogomet, rekreativno se bavim trčanjem i snowboardom. Volim gledati i rukomet i košarku. Trudit ću se nekako ravnomjerno pojavljivati na sportskim priredbama različitih sportova – dodao je novi gradonačelnik.

Jeste li se u mladosti bavili sportom?

– Jesam, jesam, ali ništa ozbiljno – naglasio je.

Kako gledate na stadion u Maksimiru?

– Na tu temu sve sam već rekao. Očekujem da se u što skorije vrijeme riješiti pitanje tog stadiona. Model nije upitan, ali najprije treba obaviti razgovore s NK Dinamom, koji je korisnik objekta. Dakle, model upravljanja stadiona mora biti transparentniji i demokratičniji nego što je bio do sada. Ako je već Grad dao zemljište, onda želimo biti sigurni da će se tom imovinom raspolagati na pravi način...

Kad smo već blizu stadiona, što reći za susjedni SRC Svetice, koji je sasvim uništen kao sportski objekt?

– U vrijeme kada sam bio zastupnik u gradskoj Skupštini nisam bio za dogovor između HNS-a i Grada Zagreba. Na kraju su se oni povukli iz tog projekta, a atletičari su ostali bez jednog stadiona u gradu. To je dobra pouka da se Grad ne zalijeće u priče koje nemaju temelja – zaključio je Tomašević.     

Komentara 84

ST
stric22
13:48 09.06.2021.

.... njegova uloga i obveza je da iznosi konkretna rješenja a ne da prosipa floskule tipa "trudit ću se" ....

Avatar Stjepan .
Stjepan .
13:52 09.06.2021.

Grad zemljište treba vratiti Dinamu.

IS
istina00
15:17 09.06.2021.

sad slijede 4 godine laži i obećanja, a maksimir će za 4 godine biti isti kao što je sada, mogu se kladiti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije