Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Nogomet

Tomašević jasan: Maksimirom nećete upravljati kao do sada

– Ljubitelj sam različitih sportova. Volim gledati nogomet, rekreativno se bavim trčanjem i snowboardom. Volim gledati i rukomet i košarku. Trudit ću se nekako ravnomjerno pojavljivati na sportskim priredbama različitih sportova – dodao je novi gradonačelnik
09. lipnja 2021. u 12:15 85 komentara 59654 prikaza
U Zagrebu predstavljena monografija 70. Zagreb Meeting - Hanžekovićev memorijal
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Tomislav Tomašević, novi zagrebački gradonačelnik, došao je na predstavljanje monografije “70 godina memorijala Borisa Hanžekovića”. Bio je to prvi put da se pojavio na nekom javnom događaju otkako je preuzeo funkciju čelnog čovjeka grada.

Iznimno mi je drago što je moje prvo protokolarno obraćanje kao novog gradonačelnika posvećeno sportu, i to ne bilo kojem sportu, nego kraljici sportova, i ne bilo kojem natjecanju, nego najstarijem u Hrvatskoj. Ponosni smo što smo domaćini ovakvog događaja, koji privlači sve veći broj svjetskih imena i sve veći broj gledatelja. S veseljem ću prolistati ovu monografiju i čekati novi Hanžekovićev memorijal. Grad Zagreb i dalje će biti partner ovakvim natjecanjima i podupirat će razvoj sporta – rekao je Tomašević.

Zagreb: Tomislav Tomašević dolazi preuzeti dužnost gradonačelnika TREBAT ĆE VANJSKE STRUČNJAKE Tomašević: Financijska situacija nije dobra. Objasnio i kako će izbjeći najcrnji scenarij

Jedna od vaših izjava u predizbornoj kampanji, vezana i za sport, bila je da s manje novca moramo napraviti više.

– Da, riječ je o infrastrukturi koja se ne koristi koliko bi trebalo. Tu ne mislim samo na čisto sportske objekte, već na školska igrališta i dvorane. Prilično mi smeta što Grad Zagreb ne može održavati ta školska igrališta, već ih daje u najam. Na takvim igralištima mladi ne mogu besplatno igrati košarku ili nogomet. Mislim da se optimalno mogu koristiti ti sportski objekti. Naravno, potrebna su i neka veća ulaganja u sportske objekte. Financijska situacija u gradu nije dobra i trebat će nekoliko mjeseci da se to stabilizira, ali vjerujem da će za sport uvijek biti onoliko koliko bude trebalo – istaknuo je gradonačelnik.

Hoće li se pod vašim vodstvom sredstva malo pravednije dijeliti na sportove i klubove u odnosu na eru pokojnog Milana Bandića?

– Tim se problemom još nisam uspio baviti jer sam službeno tek drugi dan gradonačelnik, ali i ta će tema sigurno doći na dnevni red. Sigurno je da ću gledati da se ta sredstva transparentno i pravedno dijele sportskim savezima grada Zagreba. Ključna je baza. Nama treba da se što više djece bavi sportom i zato je važna ta infrastruktura. Ne bude li se sve više djece bavilo sportom, bit će sve manje dobrih, profesionalnih sportaša. S druge strane, važno mi je da se i što više građana bavi nekom rekreacijom. Po tom pitanju Zagreb jako puno zaostaje za nekim dugim europskim metropolama – naglasio je Tomašević.

ZAGREB U MINUSU Mogu li se izbjeći poskupljenja? Evo što su nam otkrili zaposlenici uprave koji su dočekali Tomaševića

Koji vam je sport najviše prirastao srcu?

– Ljubitelj sam različitih sportova. Volim gledati nogomet, rekreativno se bavim trčanjem i snowboardom. Volim gledati i rukomet i košarku. Trudit ću se nekako ravnomjerno pojavljivati na sportskim priredbama različitih sportova – dodao je novi gradonačelnik.

Jeste li se u mladosti bavili sportom?

– Jesam, jesam, ali ništa ozbiljno – naglasio je.

Kako gledate na stadion u Maksimiru?

– Na tu temu sve sam već rekao. Očekujem da se u što skorije vrijeme riješiti pitanje tog stadiona. Model nije upitan, ali najprije treba obaviti razgovore s NK Dinamom, koji je korisnik objekta. Dakle, model upravljanja stadiona mora biti transparentniji i demokratičniji nego što je bio do sada. Ako je već Grad dao zemljište, onda želimo biti sigurni da će se tom imovinom raspolagati na pravi način...

Kad smo već blizu stadiona, što reći za susjedni SRC Svetice, koji je sasvim uništen kao sportski objekt?

– U vrijeme kada sam bio zastupnik u gradskoj Skupštini nisam bio za dogovor između HNS-a i Grada Zagreba. Na kraju su se oni povukli iz tog projekta, a atletičari su ostali bez jednog stadiona u gradu. To je dobra pouka da se Grad ne zalijeće u priče koje nemaju temelja – zaključio je Tomašević.     

auti nedopušteni
Razgovarali smo s čovjekom koji je dovezao Smart na Susak: Jedno me najviše zasmetalo...
Hrvatski Telekom
Prijenos signala
HT ima optičku infrastrukturu koja pokriva udaljenost od Zemlje do Mjeseca
 • stric22:

  .... njegova uloga i obveza je da iznosi konkretna rješenja a ne da prosipa floskule tipa "trudit ću se" ....

 • Avatar Stjepan .
  Stjepan .:

  Grad zemljište treba vratiti Dinamu.

 • istina00:

  sad slijede 4 godine laži i obećanja, a maksimir će za 4 godine biti isti kao što je sada, mogu se kladiti!