Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OVO ĆE BITI OD POMOĆI

To se čekalo: Hrvatskim sucima nakon teških dana stiže melem na ranu, evo što su smislili u HNS-u

Split: Zagrijavanje prije početka utakmice Hajduk - Rijeka
Ivo Cagalj/PIXSELL
05.03.2024.
u 17:56

Očito je da je vrh Hrvatskog nogometnog saveza najozbiljnije shvatio situaciju u kojoj se nalaze suci

Više se ništa neće prepuštati slučaju. Afera s VAR snimkama koja je proteklog tjedna iz temelja prodrmala hrvatski nogomet za sobom je ostavila more tragova. Snimke su izašle, izvršen je pritisak na suce nakon kojeg je Bruno Marić podnio ostavku na mjesto šefa Komisije nogometnih sudaca HNS-a. Hrvatski nogometni savez to je prihvatio, a onda se krenulo u akciju. Derbije između Dinama, Hajduka i Rijeke do kraja sezone sudit će strani suci, iz Uefine elitne skupine.

Nije to sve, jer na dnevnom redu u brojnim se raspravama na vrhu hrvatskog nogometa našao i novi prijedlog. Po onome što su saznale Sportske novosti, nakon reprezentativne stanke, a uoči posljednjeg ovosezonskog prvenstvenog derbija između Hajduka i Dinama na Poljudu, sucima dolazi "pojačanje". Naime, dodatne dvije kamere će u svakom prijenosu biti postavljene u ravnini gol-linija. To će sucima u VAR-sobi značajno olakšati provjeru spornih situacija kada su u pitanju zaleđa, oko kojih se često lome koplja.

Vidjet ćemo hoće li dodatne dvije kamere po svakoj utakmici uistinu olakšati posao svim akterima na terenu i oko njega. Jasno je da u HNS-u ne misle stati kad je riječ o pažljivom promišljanju svih problema. Kako učiniti HNL što regularnijim, kako ga dodatno pospješiti po pitanju kvalitete i imidža prema van...

Ključne riječi

Komentara 2

PA
pajokola1
22:08 05.03.2024.

Te dvije kamere neće puno promijeniti, jer ako sudac gleda sa 5 metara u duel na centru i pusti igru te nakon još pet šest dodira padne gol i javlja se Var jer je na centru u tom duelu kao bilo igranje ruke onda to nema smisla , ....Podsjetimo,derbi Osijek -Hajduk, domaćima je prvi zgoditak na utakmici poništen zbog igranja rukom Darka Nejašmića, i to u začetku akcije. Analizom iz VAR-sobe utvrđeno je da je Osijekov nogometaš na neregularan način došao do lopte, pa se uz sve viđeno to činilo kao ispravna odluka. No, s tim se nije složila Komisija, koja je kazala da to igranje rukom nije kažnjivo, intervencija VAR-a neopravdana, a poništenje gola neispravno.....šta ćemo s tim???

PA
pajokola1
22:23 05.03.2024.

Pa onda susret Hajduka i Varaždina koji je završio 1-1 , kod gola Varaždina na centru je bilo obostranog povlačenja Livaje i Jelenića , znači sudac vidi povlačenje i da jedan drugog fauliraju ali ništa ne sudi, kako je moguće da se ništa ne sudi ??? Sudac je tu bio dužan zaustaviti igru ako je bilo obostranog fauliranja, i suditi nekakav faul ,ili za Hajduk ili za Varaždin, neka se odluči, jer tu je on da to procijeni tko je koga više faulirao, jer faula je bilo, i ako je vidio faul pa sviraj ga ! A ne da poslije igrač Varaždina stekne prednost i da padne gol koji odrdi konačan ishod. Onda sudac na toj istoj utakmici ne sudi jedanaesterac za Hajduk zbog igranja rukom Varždinskog igrača, istina je da je lopta odzogo pala na ruku igrača i da nije bilo namjere, ali je identična situacija bila na utakmici prethodnog dana između Lokomotive i Osijeka gdje je sviran jedanaesterac za Osijek ,kakvi su to kriteriji , džabe Var i deset kamera ako će sudci imati različite kriterije .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije