Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O pobjedi medvjeda

'To je možda i najsenzacionalniji rezultat u europskom hokeju'

Medveščak CSKA (1)
Igora Kralj/Pixsell
07.09.2013.
u 18:51

"Da smo bili umorni, to bi se vidjelo. No, igrali smo i mi dobro te imali dosta prilika, ali Medveščak je zabijao, a mi ne"

Medveščakova ogromna i fantastična pobjeda protiv CSKA Moskve u prvoj i povijesnoj utakmici KHL-a obišla je svijet. Reakcije nakon utakmice stizale su od svuda, ali i od samih igrača 'medvjeda', koji su bili oduševljeni. Atmosferom. Pobjedom. Navijačima.

Mnogi svjetski poznati i priznati hokejaški stručnjaci, novinari i analitičari, ostali su zatečeni 7:1 pobjedom Zagrepčana nad Rusima, a mnogi su morali početi prelistavati i povijesne knjige da bi vidjeli je li CSKA ikad zapravo izgubio službenu utakmicu tolikim rezultatom, piše KHL.hr

Naposljetku, većina je zaključila da je pobjeda 'medvjeda' vjerojatno najveća ili jedna od najvećih pobjeda ikad u europskom hokeju. Rusi, pak, na ovu utakmicu gledaju s oduševljenjem, ali i nevjericom. Tako primjerice khl.ru, službena stranica KHL-a, piše o fanatičnim navijačima Medveščaka "koji su nevjerojatni i glasni te utakmicu čekaju cijeli dan pa ih već od jutra možete vidjeti u dresovima na ulicama, kao da igraju hrvatski nogometni klubovi, tradicionalno popularni Dinamo ili Hajduk". Rusi spominju i Gorana Ivaniševića koji je bio na utakmici, ali i iznenađujuće moćnu "AHL momčad Medveščaka".

Oglasila se čak i Međunarodna federacija hokeja na ledu, koja je pobjedu 'medvjeda' nazvala "velikim startom u KHL". Službena stranica CSKA ne donosi nikakav izvještaj niti reakcije svojih igrača i struke, već samo tijek rezultata i statistiku. No, s druge strane, Ilja Kočevrin, potpredsjednik KHL-a zadužen za komunikacije, kazao je kako "Medveščak ima velike šanse za doigravanje već ove sezone" te da "ruskim ekipama Medveščak može poslužiti kao dobra vježba za ZOI". Rsport prenosi riječi razočaranog golmana CSKA-a, Rastislava Stane, koji je primio svih sedam golova, kao i pomoćnog trenera Sergeja Zubova, koji je izjavio za CSKA "samo nije imao sreće u Zagrebu".

Jedini strijelac ruske momčadi na utakmici i njen kapetan, legendarni Aleksej Morozov, rekao je da odgoda leta za Zagreb te stizanje u hrvatsku metropolu na dan utakmice nije bio problem i "može samo biti nepotrebna isprika". "Da smo bili umorni, to bi se vidjelo. No, igrali smo i mi dobro te imali dosta prilika, ali Medveščak je zabijao, a mi ne", dodao je tomu Morozov. Konačno, ruski Sovsport donosi nekoliko članaka oduševljenih Medveščakom te o 'medvjedima' zaključuje: "Medveščak je sve, samo ne slaba momčad i lagan protivnik".

Dovoljno je citirati IIHF-ovog stručnjaka Szymona Szemberga koji je zaključio da je ovo 'možda najsenzacionalniji rezultat u europskom hokeju'. Onda je sve jasno...

>>Izvorni članak na stranici KHL.hr

>>Rusi oduševljeni: Zagrepčani, svaka čast, fantastični ste

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije