Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otputovali na Mediteranske igre

Tko predstavlja Hrvatsku u Alžiru? Mnoga poznata imena, među njima osvajači olimpijskih odličja

Zagreb: Odlazak hrvatskih sportaša na Mediteranske igre u Oran
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/6
24.06.2022.
u 15:35

– Uvjet za selekcije u ekipnom sportu bio je da sadrže 50 posto sportaša prve kategorije ili pola A selekcije. Rukometaši su se oko toga preračunali, a vaterpolski turnir na koncu je otkazan jer se paralelno održava Svjetsko prvenstvo – objasnio je Damir Šegota, šef Hrvatske misije na ovim Igrama.

Na predstojećim Mediteranskim igrama, koje počinju u subotu u alžirskom Oranu, Hrvatsku će predstavljati 55 sportaša i 50 sportašica u 17 sportova. Lijepu Našu predstavljat će tri ekipe – odbojkaši i odbojkašice te rukometašice – a u pojedinačnim sportovima najviše predstavnika imat će tri borilačka sporta (karate 12, džudo 12, tekvondo (10) i atletika (10).

Prema odluci organizatora, u programu nema standardne košarke, ali ima one tri na tri u kojoj će i Hrvatska imati predstavnike, i to muške, koje će predvoditi košarkaš prvoligaša Dinama Ivan Nakić-Vojnović, sin legendarnog cibosa Mihovila Nakića.

Sara Kolak odustala

– Uvjet za selekcije u ekipnom sportu bio je da sadrže 50 posto sportaša prve kategorije ili pola A selekcije. Rukometaši su se oko toga preračunali, a vaterpolski turnir na koncu je otkazan jer se paralelno održava Svjetsko prvenstvo – objasnio je Damir Šegota, šef Hrvatske misije na ovim Igrama.

Nažalost, među atletičarkama neće biti olimpijske pobjednice iz Rija, kopljašice Sare Kolak, koja je odustala u posljednji čas pa Hrvatska ima jedan adut manje. No imat će ih dovoljno da se ostvari cilj šefa Hrvatske misije, kojem su ovo šeste Mediteranske igre, a on je rekao:

– Na Mediteranskim igrama obično smo osvajali 15 do 25 medalja. Na posljednjim Igrama u španjolskoj Tarragoni osvojili smo 18 medalja, što bi se moglo dogoditi i sada.

A najveći hrvatski aduti na ovim Igrama svakako će biti sportaši koji u svojim sportovima predstavljaju svjetsku klasu, kao što su gimnastičar Tin Srbić, karataška braća Anđelo i Ivan Kvesić, streljačka braća Josip i Anton Glasnović, tekvondaši Matea Jelić, Toni Kanaet i Ivan Šapina, a za medalje će kandidirati i džudašice Lara Cvjetko, Ana Viktorija Puljiz, džudaš Marko Kumrić, karatašica Lucija Lesjak, karataš Enes Garibović, strijelci Miran Maričić i Valentina Gustin, jedriličarka Jelena Vorobjeva, gimnastičarka Ana Đerek, boksačica Nikolina Ćaćić, boksač Damir Plantić, boćari Pero Ćubela, Marino Miličević, Carrolina Bajrić, Ria Vojković i rukometašice.

Svojevrsni kuriozitet je da u sastavu hrvatske odbojkaške delegacije ima turskih, francuskih, poljskih i talijanskih državljana. Ženska reprezentacija ima turskog izbornika (Akbas) ali i poljskog pomoćnog trenera, statističara i kondicijskog trenera te talijanskog fizioterapeuta. Muška vrsta pak ima Francuze za izbornika i kondicijskog trenera te Talijana za statističara.

Organizacijski nered

Prema prvim vijestima iz Orana, u pitanju je organizacijski nered, no Šegota se nada da će se stvari nekako ipak dovesti u red, kao što je znao biti slučaj s drugim multisportskim natjecanjima pa čak i onim najvećim kao što su Olimpijske igre.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije