Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIČA MAHIRA EMRELIJA

Tko je dinamovac kojeg je suspendirala Fifa? Pretukli ga huligani, nakon toga je pukao

Sedmi dan priprema nogometaša Dinama u Moravskim Toplicama
Matija Habljak/PIXSELL
07.10.2022.
u 12:28

U Dinamu na njegovo ponašanje i profesionalizam nemaju niti jednu zamjerku....

Fifina suspenzija Azerbajdžanca Mahira Emrelija (25) jedinstvena je sankcija koja je dohvatila nekog Dinamovog nogometaša, budući da se radi o prekršaju kojega je Emreli napravio u dresu svoga prethodnoga kluba, poljske Legije. Kojoj je ostao dužan sto tisuća eura. Uefina suspenzija Dinamovoga kapetana Arijana Ademija zbog dopinga iz 2015. godine nema nikakvih dodirnih točaka s ovom Emrelijevom.

Ali tko je uopće Mahir Emreli i koliko je uopće bitan Dinamu? Emreli je u Maksimir stigao u veljači ove godine, dok je trener plavih bio Željko Kopić. Nagađalo se kako je Azerbajdžanac u tom trenutku Dinamova utješna nagrada, nakon što mu je bilo propalo dovođenje Argentinca Martina Ojede iz Godoy Cruza. Inače, taj gaučo sada na Transfermarktu vrijedi osam milijuna eura, a takvoga igrača Dinamo si ipak ne može priuštiti.

Emreli je u Dinamo došao kao zvijezda poljske Legije i njezin najbolji strijelac s čak 11 pogodaka u jesen 2021. godine. Sjajan učinak, s obzirom da je Legia tada bila momčad s dna poljske lige. Međutim, Emreliju je prisjeo boravak u Varšavi u prosincu 2021. godine, kada su Legijini navijači, poznati po nasilnome ponašanju, upali u autobus s igračima i fizički napali igrače.

Prema neslužbenim informacijama koje su tada procurile, huligani su tada bili pretukli trojicu igrača Legije – Brazica Luquinhasa, Portugalca Rafu Lopesa i budućeg dinamovca Mahira Emrelija. Azerbajdžanac je toga dana prelomio: 'Neću više nikada zaigrati za Legiju!'. Zatražio je raskid ugovora, te dva mjeseca kasnije prešao u Dinamo.

Navijači Legije nakon toga nastojali su svim silama ocrniti Emrelija, navodeći po društvenim mrežama kako je to nogometaš koji živi nesportski, kako voli zaviriti u čašicu, što je Emreli kategorički opovrgnuo. U Dinamu na njegovo ponašanje i profesionalizam nemaju niti jednu zamjerku.

Zamjerki možda ima Emreli, nogometaš s 37 nastupa za nacionalnu momčad Azerbajdžana i njihov najvrjedniji igrač (Transfermarkt: 1.5 milijuna eura) koji je u Dinamu zacijelo pretendirao na veću minutažu. On je kod Čačića ove sezone skupio samo sedam nastupa, niti jednu minutu nije nastupio u Ligi prvaka, a u prvenstvu i u kvalifikacijama za Ligu prvaka niti jednom nije skupio 90 minuta. Njegov ukupni boravak na travnjaku ove sezone iznosi mršave 173 minute, postigao je jedan pogodak. Nije nešto za pohvaliti se, nije dovoljno niti za očarati navijače, ali u toj priči ipak ima nešto utješnoga: ovdje barem ne tuku. 

>> POGLEDAJTE I VIDEO EMISIJU Dea Redžić i Mario Kovačević: Hrvatski hit trener pobjegao iz opkoljenog Sarajeva, sad prijeti Hajduku i Dinamu 


 
Ključne riječi

Komentara 1

ST
stefj
13:39 07.10.2022.

Sigurno najbrži Dinamov igrač, ima i udarac i dribling. Čačiću nije sjeo, možda i s pravom, no očito to još duže vrijeme nećemo moći saznati... Eto, Čačić je ovime riješio jedan problem...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije