Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENGLESKI FA KUP

Tko će u kraljevskom danu biti sretniji?

manchester United Tottenham
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
19.05.2018.
u 07:00

Chelsea u vitrinama ima sedam trofeja FA kupa, a posljednji je osvojio u sezoni 2011./2012. dok je Manchester United to elitno natjecanje osvajao 12 puta.

Subota, 19. svibnja, veliki je dan za cijelu Veliku Britaniju. Naime, na rasporedu je osim finala FA kupa i jedno vjenčanje. Ne radi se o bilo kakvom vjenčanju, već kraljevskom vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle. Stoga su se brojni obožavatelji nogometa opravdano zabrinuli hoće li se ta dva, za Britance, gotovo jednako važna događaja vremenski poklopiti.

Conte nesiguran

Ipak, ljubitelji nogometa i kraljevske obitelji mogu odahnuti jer će se vjenčanje održati u podne pa će možda i princ William, koji tradicionalno dolazi na utakmice finala FA kupa, uspjeti pojaviti i na ovogodišnjem finalu. Chelsea u vitrinama ima sedam trofeja FA kupa, a posljednji je osvojio u sezoni 2011./2012. dok je Manchester United to elitno natjecanje osvajao 12 puta, posljedni put 2015./2016. Za oba kluba ovo je posljednja šansa za spas sezone, pogotovo za Chelsea, jer je ostao bez mjesta u Ligi prvaka sljedeće sezone osvojivši tek peto mjesto u Premijernoj ligi. S druge strane, Mourinho, iako je bio drugi u Premijernoj ligi sa solidnim 81 bodom, izložen je brojnim kritikama zbog loše i neprepoznatljive igre Uniteda te šokantnog ispadanja iz Lige prvaka u osmini finala porazom od Seville.

Branitelj naslova Chelsea ove sezone nije proveo ni sekunde na vrhu tablice. Antonio Conte, čiju ostavku engleski mediji već dugo spominju, odgovornost prebacuje na upravu kluba koja je prodala dvojicu ključnih igrača za Chelseajev prošlogodišnji uspjeh, Nemanju Matića i Diega Costu. Da ni Conte nije uvjeren u svoju sigurnu poziciju na klupi odaju njegove izjave. - Još su ostala dva tjedna i sezona će biti gotova i tada ćete znati hoćete li me vidjeti ponovno sljedeće sezone ili će situacija biti drukčija - izjavio je Conte te natuknuo da bi, ne osvoji li FA kup, mogao postati bivši. - Tu odluku uvijek donose dvije strane, ne samo jedna. Volim raditi s igračima kako bih postigao nešto važno, ali u ovom poslu najvažniji je rezultat.

Lukaku spreman

U posljednje četiri sezone United nije prešao 70 bodova niti završio među prva tri u prvenstvu. Unatoč osporavanju Mourinhova pristupa nogometnoj igri, ove sezone doveo je United do drugog mjesta, odmah iza brilijantnog Cityja, ali kako bi sezona bila obilježena kao uspješna potreban je trofej. Romelu Lukaku uspio se oporaviti od ozljede i igrat će u finalu, a Unitedov bek Ashley Young sezonu je ocijenio dobrom. - Budući da smo u prvenstvu drugi, ako pobijedimo u finalu FA kupa, bit će to jako dobra sezona.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije