Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDRENJE

Tina Mihalić izborila normu za nastup na OI u Riju 2016.

Tina Mihalić
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
19.09.2014.
u 11:39

– Glavni je cilj ostvaren, norma je tu, to je najvažnije, šteta što nisam malo bliže borbi za medalje, ali jako su teški uvjeti bili i treba biti zadovoljan i ovim – rekla je Tina.

Nakon Snježane Pejčić (streljaštvo), Hrvatska ima sigurna najmanje dva mjesta u jedrenju na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Naime, na Svjetskom prvenstvu u španjolskom Santanderu osigurane su norme u muškom i ženskom samcu Laseru i Laser Radialu.

Tina Mihelić kao sedma se plasirala u plov za odličja i time potvrdila olimpijsku normu u ženskom samcu, dok su Šime Fantela i Igor Marenić nakon tri plova drugi u dvojcu.

– Glavni je cilj ostvaren, norma je tu, to je najvažnije, šteta što nisam malo bliže borbi za medalje, ali jako su teški uvjeti bili i treba biti zadovoljan i ovim – rekla je Tina.

U Laseru nakon dugo nemamo predstavnika u finalnom plovu za odličja na nekoj važnoj regati. Zadnji put kad Tonči Stipanović nije natjecanje završio među najboljih deset bilo je na regati Europskog kupa u Nizozemskoj u svibnju 2013.

– Moje jedrenje je bilo katastrofa. Napravili smo jake pripreme i sve je izgledalo super i možda sam baš zato što je na treninzima sve izgledalo super preopušteno ušao u ovu regatu. To me koštalo koncentracije, krivih odluka i nije moglo bolje – rekao je Stipanović.

U klasi Finn šesto mjesto drži Ivan Kljaković Gašpić, osmi je Milan Vujasinović, Josip Olujić je 23., a kao 30. u finalu je Nenad Bugarin.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije