Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gimnastika

Tin Srbić prvi u kvalifikacijama Svjetskog kupa u Dohi

Tin Srbić
Foto: DPA/Pixsell
21.03.2019.
u 18:41

Bivši svjetski prvak Tin Srbić u kvalifikacijama svoje najjače discipline u potpunosti je pomeo do sada najjaču konkurenciju

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić prvim se mjestom današnjih kvalifikacija plasirao u subotnje finale preče na Svjetskom kupu u katarskoj Dohi.

Bivši svjetski prvak Tin Srbić u kvalifikacijama svoje najjače discipline u potpunosti je pomeo do sada najjaču konkurenciju. S ocjenom 14.333, Tin je zauzeo prvo mjesto ispred Kazahstanca Miada Karimija (14.300) te Rusa Alekseja Rostova (14.133). Aktualni svjetski prvak, Nizozemac Epke Zonderland, danas je osvojio četvrto mjesto s osvojenih 14.100 bodova.

Tin Srbić
1/5

"Solidno sam odradio svoju vježbu koju uvijek radim u kvalifikacijama i zadovoljan sam ocjenom koja je na kraju bila dovoljna za prvo mjesto. Fascinantno je da je od 1. do 10. mjesta razlika bila samo tri desetinke, tako da će finale opet biti strašno! Sretan sam da sam opet uspio odraditi svoje. Sada, već klasično, za finale pripremam svoju vježbu početne ocjene 6.2 i idem u borbu za medalje", optimističan je nakon odlično odrađenih kvalifikacija Tin. 

Na preči je danas nastupio i Filip Ude koji se jučer već plasirao u finale konja s hvataljkama. Filip je u današnjim kvalifikacijama zaradio ocjenu 12.033 te natjecanje završio na 28. mjestu.

Jedinoj hrvatskoj gimnastičarki u današnjim kvalifikacijama - Ani Đerek, malo je nedostajalo za plasman u finale partera. Ana je naposljetku, s odrađenom vježbom, zauzela 12. mjesto (12.733).

Prvoplasirana je bila Amerikanka Jade Carey (14.000), dok su drugo i treće mjesto zauzele Francuskinja Marine Boyer (13.200), odnosno Njemica Kim Bui (13.200). Ana je nastupila i u kvalifikacijama svoje druge najjače discipline, grede, gdje je, nažalost, zbog dva pada sa sprave završila na posljednjem mjestu (8.633). 

Prva finala na rasporedu su u petak kada će na konju s hvataljkama nastupiti naš Filip Ude, dok će Tin Srbić u finalu preče nastupiti u subotu. 

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
15:10 22.03.2019.

JOŠ kad bi ga i mogli vidjeti u prijenosu ili bar snimci tog finala , bilo bi lijepo,... kao i što smo vidjeli naš jedini sportski klizački par na SP u Japanu, koji je , čini mi se uspio osvojiti 16. mjesto od 20 koliko ih se uspjelo kvalificirati u finale.. niti o njima riječi nema... glavno da se samo nogomet vrti,... sramota ... imamo i mi dr sportove i uspješne sportaše , zaslužili su bar slovce na domaći portalima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije