Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FANTASTIČNI GIMNASTIČAR

Tin Srbić je osvojio zlatnu medalju u Antalyi i prvi put postao europski prvak!

Tokio: Tin Srbić osvojio srebrnu medalju u finalu preče na Olimpijskim igrama
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
16.04.2023.
u 14:45

S dvije zlatne, sedam srebrnih jednom brončanom medalju Hrvatske se pomaknula na ljestvici osvajača medalja u povijesti europskih prvenstava

Tin Srbić i u trećem europskom finalu u vježbi na preči osvojio je medalju. Tri od tri – sjajan učinak za našeg najboljeg gimnastičara. Nakon dva srebra osvojio je u turskoj Antalyi zlato. Prvo mjesto osvojio s ocjenom 14.233. Gledajući sva njegova finala na velikim natjecanjima sada ima učinak šest medalja u sedam finala. Uz tri europske medalje ima jednu olimpijsku i dvije svjetske. Ostao je bez medalje samo u finalu na svjetskom prvenstvu u Dohi 2018. kada je bio četvrti.

Za hrvatsku gimnastiku bilo je ovo čak 34. europsko finale a ukupno smo osvojili deset seniorskih medalja - 7 srebrnih medalja (2 Ude, 2 Srbić, 1 Seligman, 1 Možnik, 1 Benović), 1 broncu (Seligman) i dva zlata Možnik i Srbić na preči. Tin Srbić je po broju medalja dostigao Filipa Udea a tko će prvi do treće medalje ostaje da vidimo jer su još obojica aktivni.

S dvije zlatne, sedam srebrnih jednom brončanom medalju Hrvatske se pomaknula na ljestvici osvajača medalja u povijesti europskih prvenstava. Sada smo preskočili Tursku, Armeniju, Švedsku i bivšu Češkoslovačku i nalazimo se na 22. mjestu. Na vrhu je i dalje nedodirljivi bivši Svjetski Savez s 90 zlatnih medalja. Teško će netko u skorije vrijeme dostići i drugoplasiranu Rusiju čiji su gimnastičari i gimnastičarke osvojili 39 zlatnih medalja.

Za Tina sezona ni približno nije gotova. Očekuje ga glavni cilj sezone - nastup na svjetskom prvenstvu u Antwerpenu. Natjecanje koje je kvalifikacijsko za nastup na olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine. Do tada će se ova vježba, s elementom Kolman, još bolje i više usavršiti pa od Tina očekujemo nove radosti.

Sljedeće europsko prvenstvo održat će se u Napulju 2024. godine.

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
14:56 16.04.2023.

Bravo velemajstore!!!

Avatar Stradun
Stradun
14:50 16.04.2023.

Odličan nastup.Čestitam.

ZE
ZedR
14:51 16.04.2023.

Bravo Tin!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije