Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Voli strojarstvo

Tin Srbić dobio rektorovu nagradu, najbolji je student među sportašima

Zagreb:  Tin Srbić uoči odlaska na Svjetsko prvenstvo u Liverpool,  odradio trening te dao izjavu za medije
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/6
25.09.2023.
u 16:00

Na brodskom sveučilištu ponosni su na svog Tina. Ističu kako je on kao izvrstan učenik zagrebačke X. gimnazije mogao upisati bilo koji studij, ali izabrao je strojarstvo jer ga voli.

Najboljem hrvatskom gimnastičaru Tinu Srbiću u ponedjeljak je na svečanosti u povodu Dana Sveučilišta u Slavonskom Brodu dodijeljena rektorova nagrada kao najuspješnijem studentu sportašu ovog sveučilišta. 

Srbić nije mogao doći na svečanost s obzirom da je upravo u to vrijeme putovao u Belgiju na Svjetsko prvenstvo, ali sudionicima se obratio putem videolinka u kojem je zahvalio na dodijeljenom priznanju. 

Sveučilištu u Slavonskom Brodu čestitao je treći rođendan, napomenuvši kako ono možda jeste mlado, ali s velikim ljudima i velikim srcem.

- Žao mi je što ne mogu uživo nazočiti svečanosti i sve vas pozdraviti. Želim se ovim putem zahvaliti rektorskom zboru i Sveučilištu u Slavonskom Brodu na prilici koju su mi pružili i na tome što prepoznaju specifičnosti toga, u mom slučaju, bavljenja sportom, ali i želje za studiranjem i želje da utječem u društvu na neki drugi način, a ne samo kroz sport – rekao je Srbić, inače  izvanredni student treće godine studija strojarstva.

Na brodskom sveučilištu ponosni su na svog Tina. Ističu kako je on kao izvrstan učenik zagrebačke X. gimnazije mogao upisati bilo koji studij, ali izabrao je strojarstvo jer ga voli.

- Neka visoka učilišta ne pokazuju osjetljivost i poručuju sportašima da studiraju kada završe karijeru, ali to je nerijetko prekasno. Tin je samo htio priliku da trenira i da može studirati. Njemu nije jednostavno, jer on je stalno na natjecanjima i stalno trenira. U svijetu je praksa da se prema vrhunskim sportašima, a isto tako i studentima s posebnim potrebama, pokazuje više razumijevanja i pažnje. To je u redu i sretni smo što je tako - rekao je prof. dr. sc. Ivan Samardžić, rektor Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

 
Ključne riječi

Komentara 1

BJ
Barutanski jarak
19:36 25.09.2023.

👍👍👍 Bravo Srbiću, i u školi si najbolji!!!👍👍👍

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije