Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODUŠEVLJENJE Sportaši, treneri, sportski dužnosnici i političari čestitaju Blanki na velikom uspjehu

Ti si ponos Splita i Hrvatske!

02.09.2007.
u 20:54

Veliki uspjeh Blanke Vlašić nije ostao bez odjeka, kako u domovini tako i diljem svijeta gdje žive Hrvati. Čestitke su Blanki poslali najviši hrvatski dužnosnici: predsjednik države Stjepan Mesić, predsjednik Vlade dr. Ivo Sanader, predsjednik Sabora Vladimir Šeks, potpredsjednica Vlade Jadranka Kosor, ministar znanosti, obrazovanja i športa dr. Dragan Primorac, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, predsjednik i glavni tajnik HOO-a, mr. Zlatko Mateša i Josip Čop i mnogi drugi.

Rađa: Kapa do poda
I među sportašima, trenerima i sportskim dužnosnicima oduševljenje Blankinim trijumfom bilo je veliko. Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić bio je ushićen Blankinom izvedbom:
- Ma to je čudo! Zapravo i nije, to je očekivano čudo. Jer, Blanka je bila najbolja tijekom cijele sezone, ima nevjerojatan kontinuitet. I ostala je najbolja i kad je to bilo najpotrebnije i najvažnije, a to nije lako, to mogu samo najbolji.

Zdeslav Vrdoljak, kapetan naše vaterpolske reprezentacije, koji je također osvajao svjetske medalje, također je oduševljen Blankinim uspjehom.
 - Naravno da sam gledao prijenos. Iako sam bio sam u stanu, vikao sam i navijao kao da je unutra 20 ljudi. Blanka je time potvrdila da je među najboljim našim sportašima - rekao je Vrdoljak.
 - Osjećam se kao da sam ja osvojio zlatnu medalju. Blanku obožavam, ona mi je jedna od najdražih sportašica, a taj njezin uspjeh je jedan od najvećih, ako ne i najveći, u hrvatskom sportu. Skidam joj kapu do poda - rekao je proslavljeni splitski košarkaš Dino Rađa.

To je tek početak
Hajdukov predsjednik Branko Grgić dodao je:
- Blanka je u Osaki ispisala najljepše stranice hrvatskog sporta. Ona je ponos grada Splita, ponos nacije. Neizmjerno sam sretan, i ja i cijeli Hajduk, njezinim velikim uspjehom. Uvjeren sam da će ih biti još, Blankini skokovi u Japanu su tek početak - kazao je Grgić.

I predsjednik splitskog Gradskog vijeća bivši je vrhunski sportaš, košarkaš Željko Jerkov. Za Blankino zlato doznao je od nas.
 
- U Osaki sam, u službenom posjetu prijateljskom gradu Splita i baš se raspitujem dokle je Blanka dogurala. Gledali smo samo prvi skok, a onda sam imao drugih obveza - rekao nam je Jerkov oduševljen Blankinim uspjehom i dodao:
 
- Stvarno se dokazala ove sezone! Velika je skakačica. Čestitam joj, pobijediti na najvećoj svjetskoj smotri znači pokazati hrabrost, odlučnost i nadmoć.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije