Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRANI MEDIJI O CRO COPU

The Sun: Legenda odlazi u povijest

Mirko Filipović
Marko Lukunić | VLM
22.09.2009.
u 13:18

Mirko Filipović objesit će rukavice o klin nakon poraza od Juniora dos Santosa. Iako još o tome razmišlja, legenda je vrlo vjerojatno na odlasku - piše britanski The Sun.

O odlasku Hrvata kojeg poznaju na cijelom planetu, od Tokyja do Dallasa, izvijestili su svi relevantni mediji i svi mu za uspješnu karijeru - skidaju kapu.

Filipović je, navode otočki novinari, legenda slobodne borbe čiji je udarac svojedobno nosio epitet najopasnijeg na svijetu. No, otkako je iz Pridea prešao u UFC njegova su kola krenula nizbrdo, jer u posljednje vrijeme pobjeđivao je samo borce koji su daleko ispod njegove klase, navodi Mark Gilbert. Protiv mladog Dos Santosa Mirko je izgledao nervozno, prepustio mu je da preuzme kontrolu nad borbom i na kraju - da mu uvjerljivo okonča karijeru.

- Počeo sam igrati na sigurno, no to nije ono što publika želi gledati, za što bi platili kartu. Nisam više gladan pobjeda - prenosi The Sun Mirkovu izjavu.

Radi se o klasičnoj priči iz džungle, mladi lav pobijedio je jednog od starih i iskusnih, slikovito opisuje novinar Yahoo Newsa. Sada Mirkova utrka za naslov u UFC-u izgleda kao maraton kojem se ne nazire cilj.

USA Today navodi da je Filipović izgubio prema svom "receptu" budući da je "najmanje dvije borbe pobijedio tako što je suparniku gurnuo prst u oko, uključujući i Mostaphu Al-Turka".

Mnogi se komentatori ipak ne mogu pomiriti s time da u Mirku više nema žara i žele ga ponovo vidjeti u ringu.

- Prije nego što odustane, volio bih vidjeti borbu Cro Copa i Randyja Couturea. Zbog te su borbe i doveli Mirka iz Pridea. To je još uvijek borba koja nešto znači, bio bi to obračun snova između UFC-a i Pridea, dvoboj dvojca koji je proslavio slobodnu borbu - priželjkuje Mike Fagan, jedan od američkih kolumnista.

Dodajmo kako je nova informacija i ta da je Mirko Filipović privremeno suspendiran u UFC-u. Radi se o uobičajenoj proceduri kada se borac ozlijedi, iz ringa se udaljava na neodređeno vrijeme sve dok ne dokaže da ozlijeda zaliječena. Kada dokaže liječničkoj komisiji u saveznoj državi u kojoj je pripredba UFC-a održana da je zdrav - može se ponovo vratiti u njihov kavez...

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar slash_pod_cenzurom
slash_pod_cenzurom
14:15 22.09.2009.

Mirko hvala ti za sjajno vrijeme u UFC, Prideu, DEAM a najvise u K1. Kako god odlucis ostajes hrvatska legenda, CROCOP ! Ako odlazis zelio bi da naslijedis svoje borilacko iskustvo na sve slijedece hrvatske WILDBOYSE. Sigurno bi bio i sjajan kao trener. WILDBOY ne zaboravi zivot je jedan ultimate fajt ! LEGENDO, OSU !!!

PU
pulari
15:11 22.09.2009.

Mirko ti si legenda, ponosan sam sto sam Hrvat kad vidim takve ljude kao sto si ti.Hvala ti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije