Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROKUP

Težak poraz Zadrana u Jeruzalemu

Zadar
Filip Brala/Pixsell
08.12.2009.
u 20:46

Košarkaši Zadra teško su poraženi na gostovanju kod jeruzalemskog Hapoela u dvoboju trećeg kola C skupine Eurocupa. Slavili su Izraelci 93-74.

Dijon Thompson s 20 i Pooh Jeter s 18 poena bili su najbolji pojedinci u redovima pobjednika, dok su krilni košarkaši, Vladimer Boisa (17 koševa, 8 skokova) i Hrvoje Perić (13 koševa, 2 asistencije), predvodili Zadrane, kojima je ovo bio drugi poraz.

U drugom dvoboju skupine Šiauliai je u Litvi pobijedio grčki Aris 92-91.

Jednu od najboljih napadačkih utakmica karijere odigrao je hrvatski reprezentativac Marko Banić. U gostujućoj pobjedi njegova Bilbao Basketa nad turskim Türk Telekomom u Ankari (85-70) 25-godišnji je Zadranin ubacio 26 koševa (9-11 za dva poena, 8-8 slobodna bacanja) uz četiri skoka i jednu ukradenu loptu.

Najbolje ga je, sa 17 poena, pratio Latvijac Janis Blums. Damir Markota proveo je na parketu nepunih šest minuta. Upisao je po jednu asistenciju i izgubljenu loptu, kao i jedan neuspješan šut za tricu. Ostao je bez ijednog koša.

Bila je to treća pobjeda Baskijaca u trećem nastupu.

Najbolju je utakmicu dosad u dresu ruskog Spartaka iz St. Peterburga odigrao potencijalni hrvatski reprezentativac Goran Suton. Centar ruskog sastava u domaćem je slavlju Spartaka protiv belgijskog Spirou Basketa iz Charleroija (80-69) ubacio 12 poena (3-7 šut za dva, 1-1 za tri poena) uz 11 skokova, i to za svega 23.5 minute na parketu. Dodao je Suton učinku također dvije oduzete lopte, blokadu i jednu izgubljenu loptu. Bio je najbolji igrač svoje momčadi po valorizacijskom indeksu.

U gostujućem je sastavu najbolji bio bivši igrač Zagreba Dwayne Browles s 26 koševa, deset skokova i četiri asistencije. Jure Lalić dodao je šest koševa i dva skoka.

Berlinska Alba došla je do treće, a talijanski Teramo do druge pobjede u dvobojima trećeg kola A skupine košarkaškog Eurocupa...

Nijemci su u Berlinu pobijedili turski Galatasaray 87-77. Bosansko-hercegovački reprezentativac Kenan Bajramović zabio  je četiri poena uz tri skoka.

Raspoloženiji je bio centar ukrajinskog Azovmaša Hasan Rizvić, koji je za svoju momčad ubacio 22 koša uz četiri skoka i jednu blokadu. Ukrajinci su svejedno izgubili i treću utakmicu u skupini. U Teramu je domaća talijanska momčad slavila 85-77.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije