Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVIS CUP

Težak poraz hrvatskih tenisača, izgubili su svih šest mečeva

Borna Gojo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
20.11.2019.
u 23:57

Nakon što je Rusija u prvom kolu porazila Hrvatsku sa 3-0, a potom Španjolska Rusiju sa 2-1, našim tenisačima je u zadnjem meču skupine B trebala pobjeda od 3-0 protiv Španjolske kako bi ostali u igri za plasman među osam najboljih.

Hrvatska teniska reprezentacija upisala je i drugi poraz na završnom turniru novog formata Davis Cupa. Nakon poraza od Rusije 0-3, branitelji naslova izgubili su i od Španjolske sa 0-3.

Prvi bod za Španjolsku osvojio je Roberto Bautista Agut pobijedivši Nikolu Mektića sa 6-1, 6-3 za samo 57 minuta igre, a potom je prvi tenisač svijeta Rafael Nadal porazio Bornu Goju sa 6-4, 6-3 za sat i 30 minuta i tako osigurao domaćinu pobjedu.

U trećem susretu Ivan Dodig i Ante Pavić su u meču parova izgubili od Marcela Granollersa i Rafaela Nadala sa 3-6, 4-6.

Hrvatska je tako nastup u novom formatu Davis Cupa zaključila s dva poraza oprostivši se od obrane naslova pobjednika.

Nakon što je Rusija u prvom kolu porazila Hrvatsku sa 3-0, a potom Španjolska Rusiju sa 2-1, našim tenisačima je u zadnjem meču skupine B trebala pobjeda od 3-0 protiv Španjolske kako bi ostali u igri za plasman među osam najboljih

Međutim, bez Marina Čilića koji nije niti doputovao u Madrid i bez Borne Ćorića koji je odustao od današnjeg nastupa zbog iscrpljenosti, bilo je iluzorno očekivati pobjedu 3-0 protiv Španjolske koju predvodi vodeći tenisač svijeta Rafael Nadal.

Nakon što je Ćorić odustao od nastupa, priliku je dobio Mektić koji je posljednji put u singlu nastupio prije više od dvije i pol godine i to u kvalifikacijama Cincinnatija. Nakon toga igrao je samo u parovima. Mektić i Bautista Agut, trenutačno deveti tenisač svijeta do sada nisu igali međusobno.

Hrvatski tenisač je dobio prvi gem, međutim to je bilo sve što je pokazao u ostatku seta. Španjolac je uz tri breaka za 26 minuta dobio set rezultatom 6-1. Deveti tenisač svijeta je sjajnu seriju nastavio i u drugom setu dobivši tri gema u nizu. Mektić je smanjio na 1-3 prekinuvši Agutovu seriju od devet gemova u nizu. Do kraja seta 30-godišnji Zagrepčanin više nije izgubio niti jedan servis, ali nije uspio nadoknaditi break i set je završio rezultatom 6-3 za Španjolca.

U drugom meču 21-godišnji debitant u našoj teniskoj reprezentaciji, Borna Gojo, pružio je solidan otpor vodećem tenisaču svijeta, posebice u prvom setu.

Gojo se u prvom setu držao do rezultata 4-4 spasivši pritom četiri break lopte. Tri u prvom gemu, a jednu u sedmoj igri. Nažalost, u devetoj igri Nadal je oduzeo servis svom suparniku, a potom sigurno odservirao za 6-4 nakon 45 minuta igre.

Mladi hrvatski tenisač, koji je igrao za američko sveučilište Wake Forest, a u reprezentaciju je ušao umjesto ozlijeđenog Marina Čilića, i u drugom setu je pružio dobar otpor. Servis je izgubio u prvom i devetom gemu za konačnih 6-3.

U posljednjem susretu snage su odmjerili Dodig i Pavić protiv Granollersa i Nadala, a Španjolci su slavili sa 2-0 u setovima.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar gospon Fulir
gospon Fulir
02:25 21.11.2019.

Ma stvarno nam je bolje bez trenera! Borna, ali bar si bio na popisu. Iscrpljen, bolestan..., ali neka si ti nama na popisu. Da se ne naljutiš. Mislim da smo turnir odradili svjetski! Kako braniteljima naslova i dolikuje! Čestitke!

NI
NikoCro
03:25 21.11.2019.

Ocito da nam ne treba trener, e moj Borna, iscrpljen, srami se

DJ
djobu68
05:12 21.11.2019.

Vidim da je najbolji igrač na svitu, broj 1 navijač Ajduka, rasturio. Sreća da prije nije igra.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije