Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FERDINAND KAO ZAMJENA

Terryju oduzeta kapetanska vrpca

John Terry
AFP
05.02.2010.
u 17:58

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Fabio Capello razriješio je dužnosti kapetana svoje momčadi Johna Terryja (29).

U središtu tema engleskih tabloida našao se nedavno istaknuti engleski nogometaš, a sve zbog preljuba s francuskim modelom Vanessom Perroncel (33). Ljubavna je afera "okrunjena" i trudnoćom spomenute Vanesse, koja je naknadno u dogovoru s Terryjem pobacila.

Cijela je ta situacija poprimila ogromne razmjere, pa se o tome nedavno očitovao i tamošnji ministar sporta Gerry Sutcliffe koji je pod upitnik stavio mogućnost da Terry ostane kapetan reprezentacije, budući da, kako je rekao, "kapetan ima odgovornosti koje sežu i izvan terena".

U petak su se na Wembleyju sastali Capello i Terry, a kao konačan rezultat razgovora odlučeno je da se Chelseajevu nogometašu oduzme kapetanska vrpca koju mu je u kolovozu 2006. uručio Steve McClaren.

- Nakon mnogo premišljanja donio sam odluku te lišio Terryja dužnosti kapetana. On je igrački bio pozitivan primjer ponašanjem, no u obzir sam morao uzeti i ostale stvari te donijeti odluku najbolju za englesku reprezentaciju. Johna sam prvoga o tome obavijestio - kaže Capello u obraćanju javnosti i nastavlja:

- Želim zahvaliti savezu koji mi je omogućio da tu odluku donesem u meni pogodnom trenutku, a u najboljem interesu momčadi.

Iz sljedeće se Capellove izjave može naslutiti da je novi kapetan reprezentacije Rio Ferdinand.

- Kada sam Terryja postavio za kapetana, rekao sam i tko je njegova prva, a tko druga zamjena. Nema razloga da tu odluku mijenjam.

Menadžer Chelseaja Carlo Ancelotti nedavno je izjavio da afera neće utjecati na Terryjev status u momčadi te da kapetan sastava uživa njegovu punu podršku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije